După teaser party-ul de săptămâna trecută, Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și SupAcademy România lansează oficial sezonul Academia Rowmania 2018 - Dâmbovița navigabilă și concerte pe apă, powered by Kaufland. Sâmbătă, 23 iunie, pe Dâmbovița, între Biblioteca Națională și Podul Unirii, CTC și Happy Gutenberg vor performa pe o scenă plutitoare, în timp ce doritorii vor putea experimenta vâslitul în canotcă sau pe placa de SUP (Stand Up Paddle).  
 
De la 17:00, Happy Guttenberg va deschide seara cu ritmuri de house, disco și retro funk, iar de la 20:00, băieții de la CTC (Deliric, Vlad Dobrescu, DOC și DJ NASA) vor testa capacitatea beat-urilor lor de a face valuri de pe scena plutitoare. 
Iubitorii de fotbal vor avea ocazia să urmărească meciurile zilei pe ecranul evenimentului. 
 
Kaufland România pune la dispoziția publicului zone de relaxare pe pontoane plutitoare, dându-i ocazia să ia pulsul citadin de la suprafața râului, pentru că orașul se simte altfel de la nivelul apei. Mai multe amănunte sunt disponibile AICI.  
 
Din iunie și până în octombrie, Asociația Ivan Patzaichin și SupAcademy România vă așteaptă în fiecare seară, de luni până vineri, după 17:00, iar în weekenduri de dimineața până seara, pe râu lângă Biblioteca Națională, la plimbări cu canotca și cu placa de SUP. La final de săptămână vor fi organizate lecții de vâslit și SUP, competiții sportive, concerte pe scena plutitoare, seri de teatru, film și stand-up comedy.
 
Academia Rowmania încurajează practicarea sporturilor pe apă, iar în 2018 își propune să transforme un segment al Dâmboviței într-o apă navigabilă, demonstrând bucureștenilor că se pot bucura de un colț de natură, chiar în inima marelui oraș, între două artere de intensă circulație rutieră. 
 
Academia Rowmania powered by Kaufland este un proiect al Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23 și SupAcademy România în parteneriat cu Biblioteca Națională a României, Ministerul Culturii și Identității Naționale și Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement, cu sprijinul: DC Communication, Apele Romane, Societatea Română de Radiodifuziune și BucureștiFM. Proiectul este continuarea inițiativei DâmbovițaSmart 2015 – Dâmbovița, râul inteligent al Bucureștiului, spațiu public pentru cetățeni.