Ce este inovarea sociala? Cum poti implementa un training sau un proiect in acest domeniu? Ce trebuie sa stii pentru a face inovarea sociala posibila pentru tine si comunitatea ta? Participa sambata, 4 noiembrie, la Social Innovation Day si afla ce oportunitati exista si ce resurse poti accesa. Ziua Inovatiei Sociale se desfasoara in cadrul Social Innovators Programme, un proiect de educatie in domeniul antreprenoriatului social si inovarii sociale. Evenimentul se adreseaza organizatiilor de tineret, care propun cursuri pe aceste teme, dar si tinerilor ce isi doresc sa dezvolte proiecte.  
 
Pe durata unei zile intregi, vor avea loc workshopuri cu teme menite sa raspunda  nevoilor de implementare a unui training pe tema inovarii sociale si antreprenoriatului social, dar si transpunerii in fapt a unui proiect. Participantii vor intra in contact direct cu speakeri si traineri din domeniul inovarii sociale si antreprenoriatului social, marketing-ului, finantelor, juridic, impact social, leadership si public speaking. 

Ashoka Romania, in calitate de partener al evenimentului, va facilita atelierul „Creativity and Social Innovation”, focusat pe modurile in care poate fi accesata si folosita creativitatea ca resursa pentru implementarea unui proiect de inovare sociala.
 
De asemenea, in cadrul evenimentului va fi lansat si un instrument de training, Social Innovators Programme Training Guidelines (SIP Guide) – Ghid de training despre inovare sociala si antreprenoriat social, ce va fi pus in mod gratuit la dispozitia tuturor celor care isi doresc sa il utilizeze in vederea organizarii de traininguri, dar si in scop de informare. 
 
Participantii la Social Innovation Day:
Ø  vor cunoaște povestea proiectului Social Innovators Programme;
Ø  vor putea utiliza materialele de training, metodologia si exemplele de business cu impact social pentru organizarea propriilor traininguri pentru tineri;
Ø  vor descoperi noi potentiali parteneri pentru proiectele lor;
Ø  vor creste impactul educatiei antreprenoriale in randul tinerilor.
 
Accesul la Social Innovation Day este liber. Intra pe pagina de facebook Social Innovators Programme si completeaza formularul de inscriere.
 
***
Social Innovators Programme
este un proiect finanțat prin programul Erasmus +  si organizat de Asociația Rotaract București in parteneriat cu European Development Innovation Network din Scotia si Ústav sociálních inovací, o.p.s. din Cehia. Social Innovators Programme reprezinta o initiativa de educatie in domeniul inovarii sociale si antreprenoriatului social, al carei rezultat este Social Innovators Programme Training Guidelines (SIP Guide) – Ghid de training despre inovare sociala si antreprenoriat social.