In cadrul evenimentului, au fost prezentate rezultatele proiectului: 4 structuri de sprijin ale economiei sociale in Bucuresti, Neamt, Tulcea si Arges, 4 intreprinderi sociale (IS) active in domeniul colectarii si valorificarii deseurilor, 100 de persoane angajate in cadrul intreprinderilor sociale si 4000 de persoane informate si consiliate cu privire la beneficiile economiei sociale. Astfel, prin intermediul beneficiarilor, a fost creata o retea activa de colectare, procesare si valorificare a deseurilor in folosul comunitatilor locale si al partenerilor.

Platforma antreprenoriala Eco-Social isi propune promovarea economiei sociale si facilitarea accesului pe piata muncii a persoanelor vulnerabile din punct de vedere economic si social, prin intermediul intreprinderilor sociale.

IS-urile au ca obiect de activitate reciclarea deseurilor, in patru moduri diferite, in functie de specificul local:
- EcoSocial Bucuresti: reciclarea creativa a mobilei vechi
- EcoSocial Arges:  prelucrarea si compostarea deseurilor agricole
- EcoSocial Neamt: valorificarea deseurilor lemnoase in brichete de lemn
- EcoSocial Tulcea:  producerea obiectelor artizanale, a acoperisurilor si a panourilor izolatoare din stuf si papura.

In perioada urmatoare, partenerii proiectului vor continua demersul prin sprijinirea structurilor sociale create astfel incat intreprinderile sa ajunga treptat sa-si asigure singure sustenabilitatea si dezvoltarea. Reteaua Eco Social se va extinde prin integrarea si a altor intreprinderi sociale care au ca obiective sustenabilitatea, protectia mediului, sprijinirea dezvoltarii mestesugurilor.  

In cadrul aceleiasi conferinte a avut loc expozitia unei camere functionale si locuibile, realizata din obiecte recuperate de la tomberon si transformate in mobilier: pat si masa din paleti, un fotoliu din anvelope utilizate, un dulap si un raft pentru sticle din ladite de lemn, un geamantan folosit ca dulap. Aceste produse au fost realizate de IS Eco Social Bucuresti, la care s-au adaugat impletiturile din papura manufacturate la Letea, de catre Eco Social Tulcea.

Conferinta face parte din proiectul „Economia sociala, o solutie pentru mediul inconjurator”, proiect cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.
 
Persoana de contact: Laura Zaharia. Tel: 0729 882 617. E-mail: laura.zaharia@salvatidelta.ro