Context. In ciuda potentialului ridicat de dezvoltare si a rolului sau regional, capitala Romaniei s-a dezvoltat cu cu mult sub asteptari in ultimii 25 de ani. Provocarile actuale continua sa fie majore, atat pe plan economic si social, cat si administrativ. 
 
Desfasurare. Colocviul CAESAR „Bucuresti – Capitala Europeana” va fi unul interactiv, cu implicarea unor actori esentiali din mediul public, neguvernamental si privat, care vor colabora pentru pregatirea unor propuneri concrete de dezvoltare a Bucurestiului pe termen mediu si lung. Evenimentul se va desfasura  in formula a trei grupuri de lucru ce vor avea ca teme de dezbatere: Bucurestiul Competitiv, Bucurestiul Conectat, si Bucurestiul Eficient. La finalul Colocviului, Fundatia CAESAR va prezenta un raport public cu 10 solutii pentru o noua viziune de dezvoltare a Bucurestiului. 
Scopul proiectului este (re)aducerea in atentia factorilor de decizie si a opiniei publice a potentialului de dezvoltare durabila a Bucurestiului, nu doar pentru locuitorii capitalei, ci pentru toti cetatenii Romaniei. Fundatia CAESAR vizeaza promovarea unei noi viziuni pentru Bucurestiul de maine : o capitala europeana moderna, cu cetateni implicati in comunitate si oportunitati economice pe masura potentialului lor.
 
Participanti. Printre participanti se vor numara decidenti ai mediului public, reprezentanti ai societatii civile, experti in dezvoltare urbana, sustenabilitate si "smart cities", si reprezentanti ai mediului privat. 
 
Colocviile CAESAR sunt conferinte pe subiecte esentiale pentru dezvoltarea Romaniei. 
 
Parteneri media: Agerpres, Ziare.com, Adevarul, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Radio Romania International.
 
Un proiect sustinut de Q Magazine.
 
 
Date de contact: contact@fundatiacaesar.ro | +40 21 367 25 02 | +40 743 465 674
 
Centrul pentru Acces la Expertiza Studentilor si Absolventilor Romani (CAESAR) reprezinta un institut de cercetare romanesc cu prezenta globala, care reuneste sub egida CAESAR experti din intreaga lume selectati pe baza rezultatelor remarcabile din cariera lor academica si profesionala. 
 
Fundatia CAESAR este o comunitate de experti, un laborator de idei si o platforma de actiune civica pentru dezvoltarea economica si consolidarea democratica a Romaniei. Pe baza acestor cunostinte si experiente globale, CAESAR promoveaza prin platforma proprie de actiune civica, politici de dezvoltare la nivel local, regional si national.