Obiectivul general este crearea unei platforme pentru dialog si schimb periodic de idei pe teme de actualitate in domeniile: inginerie civila, inginerie si management, ingineria mediului, ingineria transporturilor si alte domenii conexe. Temele de discutii vizeaza problemele care apar in fazele de fundamentare, selectie/aprobare, implementare, exploatare si intretinere a proiectelor de dezvoltare urbana si regionala, precum si a celor privind infrastructura  nationala de transport. Aceste dificultati sunt printre principalele cauze care determina intarzieri semnificative si corectii financiare ce duc  la o rata scazuta de absorbtie a fondurilor structurale alocate pentru proiectele de infrastructura. La aceste sesiuni vor fi participa  specialisti din mediul academic, mediul de afaceri si societatea civila, care vor prezenta  o serie de idei si solutii concrete pentru imbunatatirea calitatii proiectelor realizate de  de catre investitorii publici si privati, prin  diverse surse de finantare.
 
Obiectivul specific al acestei prime intalniri consta in identificarea solutiilor tehnice, economice si juridice pentru executarea lucrarilor de constructii, folosind  intr-un mod cat mai eficient sursele de finantare publice si private.

Temele principale care vor fi dezbatute in cadrul acestei intalniri sunt generate de problemele cu care se confrunta specialistii din domeniul constructiilor si cei din administratia centrala si locala, in toate fazele de realizare si exploatare a proiectelor de constructii.
 
 
Forumul „Romania in 3D” este cel mai important proiect al Fundatiei C.A.E.S.A.R. in anul 2015. Desi exista nenumarate idei si proiecte remarcabile in spatiul romanesc, lipseste inca o viziune integrata, coerenta si completa pentru dezvoltarea Romaniei.
 
Cu o retea de peste 3.000 de experti din tara si de peste hotare, Fundatia C.A.E.S.A.R. ofera un cadru de dialog echidistant si credibil, bazat pe forta ideilor, pe viabilitatea solutiilor globale in contextul romanesc actual, precum si pe necesitatea de a coagula factorii de decizie preocupati  de viitorul Romaniei in jurul unor prioritati strategice. 
Mai multe informatii despre eveniment sunt disponibile pe pagina web http://forumulcaesar.ro/. 
 
Date de contact: 
contact@fundatiacaesar.ro | +40 21 367 25 02 
 
Fundatia CAESAR este o comunitate de experti, un laborator de idei si o platforma de actiune civica pentru dezvoltarea economica si consolidarea democratica a Romaniei.
Institut de cercetare romanesc cu prezenta globala, CAESAR reuneste experti din intreaga lume selectati pe baza rezultatelor remarcabile din cariera lor academica si profesionala.

Uniti in jurul unor valori comune – integritate, responsabilitate si profesionalism – expertii CAESAR ofera idei si solutii concrete in domeniile de importanta strategica pentru viitorul Romaniei. Pe baza acestor cunostinte si experiente globale, CAESAR promoveaza prin platforma proprie de actiune civica politici de dezvoltare la nivel local, regional si national.