Sâmbătă 12 iunie între orele 11:00 - 18:00, Aluniș Art Center dă startul evenimentelor de vară cu „Dulce ca mierea”, primul târg de produse apicole și preparate tradiționale de la Aluniș. Târgul are loc în aer liber în grădina Aluniș Art Center (sat Aluniș. comuna Colți, județul Buzău) și are ca scop promovarea și susținerea micilor producători și artizani din zona de munte. 
 
Pentru vizitatori evenimentul este o experiență senzorială completă îmbinând tradiția cu arta, cultura și cadrul natural de excepție în care se desfășoară. 
 
Târgul, realizat în parteneriat cu Agenția Națională de Dezvoltare Montană, adună laolaltă producători preponderent din județul Buzău, dar și alte zone precum Covasna și Vrancea. Acestora li se alătură artizani locali de la Asociația Artizanilor. Astfel participanții vor putea degusta și cumpăra atât bunătăți și preparate tradiționale de proveniență apicolă, brânzeturi, dulciuri, dulcețuri și alte specialități, cât și produse artizanale si manufacturate local. 
 
Iubitorii de artă vor putea vizita expoziția de pictură  „A Heroine's Journey” a Mădălinei Costache în interiorul Centrului de Artă Aluniș, iar amatorii de trasee și natură pot se pot bucura de cadrul natural deosebit și o vizită la Așezările Rupestre de la Aluniș. 
 
La ora 16.00 va avea loc conferința Agenției Naționale Montane creată pentru a oferi micilor producători informații și ghidaj în ceea ce privește oportunitățile de finanțare și dezvoltare pe care le pot accesa. 
 
Târgul se va încheia la ora 18:00 cu un concert Dora Gaitanovici. Intrarea la eveniment este liberă. 
 
Evenimentul este realizat în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Montană și se bucură de sprijinul Consiliului Județean Buzău, Primăriei Comunei Colți și Ținutul Buzăului.
 
***
Aluniș Art Center
este o asociație non profit dedicată revigorării tradițiilor locale și promovăzii zonei Munților Buzăului prin artă și cultură. Pentru sezonul vară 2021 Aluniș Art Center a programat numeroase evenimente care îmbină arta cu tradiția: concerte de muzică folk, muzică arhaică, workshopuri, șezători și expoziții de pictură. Programul evenimentelor poate fi văzut pe pagina de Facebook a centrului și site.