La trei ani de la debut, proiectul The Charity Shop – Bacania Veche, in beneficiul HOSPICE Casa Sperantei, intra intr-o noua faza, in care 9% din incasari vor fi directionate pentru ingrijirea persoanelor care sufera de boli incurabile. The Charity Shop este detinuta de catre Marius Tudosiei si functioneaza in Complexul Upground de pe Strada Fabrica de Glucoza nr. 9B.
 
"Modelul de mecanism de lucru pe care il derulam impreuna cu HOSPICE Casa Sperantei ar trebui sa fie replicat ori de cate ori cineva - companie sau antreprenor - ar simti ca este posibil. Pentru ca este unul perfect functional, corect si echilibrat. Am inceput acum trei ani donand un procent mai mic din venituri (nu din profit), de doar 6%, pentru ca, intr-o prima faza, esti apasat de acoperirea investitiei si de framantarile (costurile) lansarii unui proiect. Procentul a crescut anual: la 7% in al doilea an, apoi la 8% pentru anul trei si a ajuns acum la ultima treapta - 9% din toate incasarile noastre din Bacania Veche The Charity Shop” declara Marius Tudosiei, proprietar al Bacaniei Vechi.

Pentru noi este o ‘colaborare de suflet’ la care tinem mult si o pretuim cu atat mai mult cu cat stim exact ca banii pe care ii trimitem periodic catre fundatie sunt folositi intr-un scop mai mult decat nobil. Vedem proiectele, vedem rezultatele, iar asta ne face sa tragem si mai mult. Succesul inregistrat de The Charity Shop este nu doar al nostru, ci si al tuturor pacientilor HOSPICE”, a continuat el.

Proiectul The Charity Shop Bacania Veche in benefit of HOSPICE Casa Sperantei a pornit in urma cu trei ani, la sfarsitul lunii mai 2013, fiind o premiera in Romania si avand drept scop sustinerea serviciilor de ingrijire paliativa acordate de fundatie copiilor si adultilor care sufera de boli incurabile.

***

 
HOSPICE Casa Sperantei, organizatie non-profit infiintata in 1992 la Brasov, a introdus conceptul de ingrijire paliativa in Romania. HOSPICE este cea mai mare fundatie din tara, care ofera gratuit servicii specializate de acest tip.

Organizatia isi desfasoara activitatea in Brasov si Bucuresti, ingrijind copii si adulti diagnosticati cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de ingrijire paliativa, care sunt oferite in centre de zi, ambulatorii si unitati proprii pentru internare, la domiciliul pacientilor si in spitalele partenere.
HOSPICE Casa Sperantei dezvolta ingrijirea paliativa la nivel national si international prin informare, prin programe educationale dedicate profesionistilor, pacientilor si comunitatii si prin imbunatatirea legislatiei in materie.