In urma elaborarii unei cercetari care analizeaza situatie economiei sociale si impactul acestui sector pe piata muncii, Consiliul Judetean Ilfov, in parteneriat cu Consiliul Judetean Calarasi, Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa, Asociatia „Laboratorul de solidaritate” si Asociatia „Viitorul lor depinde de tine” vor organiza in data de 28 mai, ora 11:00, la sediul Consiliului Judetean Calarasi, o masa rotunda pe marginea acestei teme.
 
Evenimentul va supune dezbaterii subiecte de interes, precum: importanta organizatiilor economiei sociale pentru dezvoltarea socio-economica a regiunii si contributia la dezvoltarea cetateniei active si a comportamentelor responsabile. Astfel, pe agenda evenimentului se vor regasi urmatoarele subiecte:
# Evolutia structurilor economiei sociale – numar de organizatii, domenii de activitate, numar de angajati. Oportunitati si provocari.
# Impactul crizei economice asupra migratiei fortei de munca din Romania.
# Economia sociala - factor determinant pentru forta de munca. Recomandari si bune practici.
# Poate asigura dezvoltarea comunitara prin structurile de economie sociala sustenabilitatea, durabilitatea dezvoltarii comunitatilor?
 
La eveniment vor participa aproximativ 30 de persoane, din randul specialistilor si expertilor in economia sociala, dar si reprezentantii organizatiilor neguvernamentale care activeaza in domeniile economiei sociale, al ocuparii si incluziunii sociale. 
 
Proiectul „SOCEC.NET – reteaua economiei sociale”, este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 si implementat in perioada septembrie 2014 – august 2015 in regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Muntenia.
 
Masa rotunda „Impactul locurilor de munca generate de economia sociala” face parte dintr-o campanie mai ampla de promovare a economiei sociale, care este derulata in cadrul proiectului, la nivel regiunilor Bucuresti-Ilfov si Sud-Muntenia.
 
Mai multe informatii despre acest eveniment sau despre activitatile derulate in cadrul acestui proiect veti putea gasi pe site-ul www.socec.ro. Pentru mai multe informatii sau confirmarea participarii, ne puteti contacta la adresa de mail: socec@crca.ro.