Evenimentul va supune dezbaterii teme de interes, precum: importanta organizatiilor economiei sociale pentru dezvoltarea socio-economica si contributia la dezvoltarea cetateniei active si a comportamentelor responsabile. Astfel, pe agenda evenimentului se vor regasi urmatoarele subiecte: 
• In cautarea modelului potrivit pentru nevoile din spatiul romanesc – cerere si oferta;
• Rolul statului versus rolul mediului privat in sustinerea organizatiilor economiei sociale. Directii de actiune pentru imbunatatirea sectorului;
• Care sunt avantajele gradului ridicat de asociativitate pentru o comunitate? Pot exista si dezavantaje?
• Cum poate fi incurajata responsabilitatea comunitara? Educatia civica – un prim pas spre dezvoltarea cetateniei active.
 
La eveniment vor participa aproximativ 30 de persoane, printre ele numarandu-se specialisti, experti si reprezentanti in economia sociala, dar si ai organizatiilor neguvernamentale care activeaza in domeniul economiei sociale, al ocuparii si incluziunii sociale. 
 
Masa rotunda „Mediul asociativ si economia sociala” face parte dintr-o campanie mai ampla de promovare a economiei sociale care este derulata in cadrul proiectului, la nivel regiunii Bucuresti-Ilfov si Sud-Muntenia.
 
Proiectul „SOCEC.NET – reteaua economiei sociale”, este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 si implementat in perioada septembrie 2014 – august 2015 in regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Muntenia.
 
Pentru confirmarea participarii ne puteti scrie la adresa de e-mail comunicare@crca.ro.
 
Informatii suplimentare despre masa rotunda si despre activitatile proiectului veti putea gasi pe site-ul www.socec.ro