Luand in considerare aceste aspecte, Consiliul Judetean Ilfov, in parteneriat cu Fundatia Crestina Rhema si Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa anunta organizarea mesei rotunde Surse de finantare a economiei sociale, in cadrul proiectului  Intreprinderi sociale responsabile, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 si implementat in perioada ianuarie – decembrie 2015 in regiunile Bucuresti-Ilfov si Centru.
 
Masa rotunda „Surse de finantare a economiei sociale” va avea loc in data de 04.06.2015 la Ceainaria Merci Charity Boutique, incepand cu ora 11. Evenimentul este primul de acest gen organizat in cadrul proiectului Intreprinderi sociale responsabile.
 
In cadrul mesei rotunde vor fi dezbatute urmatoarele teme: de ce avem nevoie de economie sociala; mecanisme de sprijin si finantare a economiei sociale; modele de urmat in domeniul economiei sociale; oportunitatile pe care le pot aduce sursele private de finantare – sunt ele mai accesibile decat sursele publice?
 
Proiectul „Intreprinderi sociale responsabile” are ca scop promovarea economiei sociale ca instrument flexibil pentru dezvoltarea economica, crearea de locuri de munca si incurajarea marilor companii, a IMM-urilor, ONG-urilor si a administratiei publice sa realizeze investitii in domeniul economiei sociale.
 
Dintre rezultatele concrete ale proiectului putem enumera: dezvoltarea competentelor, cunostintelor si stimei de sine pentru un numar de 400 de  persoane vulnerabile (din regiunile Bucuresti – Ilfov si Centru); 100 dintre acestea vor participa la un program de formare in domeniul antreprenoriatului social; dezvoltarea unui numar de 11 structuri de economie sociala in cele doua regiuni si crearea unui numar total de 72 de locuri de munca (atat in mediul urban, cat si in mediul rural), 48 dintre acestea urmand a fi ocupate de persoane apartinand grupurilor vulnerabile.
 
Pentru mai multe informatii referitoare la acest proiect sau confirmarea participarii, ne puteti contacta la adresa de mail: isr@crca.ro.