Colectia de martisoare, disponibila pe www.mbq.ro/martisor, include biciclete, mici potcoave si trifoi din argint, carticele manufacturate din piele, cu posibilitatea de a fi personalizate, copaite, lingurite si furculite sculptate in lemn de tei, precum si buburuze si floricele din pasla cusute de croitorese pricepute. Colectia este completata de bratari, pandantive, cercei din cupru, alama si piele, precum si de esarfe si portofele cu motive ale culturii rome. 

Zilnic pana pe 1 martie, mestesugarii pot livra obiectele lucrate de mainile lor iscusite acasa sau la birou. Produsele, in limita stocului disponibil, pot fi livrate in ziua urmatoare efectuarii comenzii. Transportul este gratuit in Bucuresti pentru comenzi de minimum 5 martisoare, solicitate printr-un e-mail la adresa office@mbq.ro. 

„Prin intermediul acestei colectii, dar si prin celelalte obiecte din cadrul Mesteshukar ButiQ,  ne-am dorit sa implicam  activ comunitatile de romi  in perpetuarea acestor traditii si mestesuguri de poveste. Invitam publicul sa cumpere martisoare, incurajand astfel dezvoltarea si sustinerea cooperativelor Romano ButiQ din cadrul carora provin mestesugarii artizani”
, a declarat  Ciprian Necula, fondator Romano ButiQ.

***
Despre Asociatia Romano ButiQ si Mestesukar ButiQ
Asociatia Romano ButiQ  s-a infiintat din nevoia de a prezenta intr-un mod realist si necosmetizat comunitatea roma si de a crea spatiul in care oamenii sa descopere experimental valoarea pe care membrii acestei comunitati o aduc in societate, dincolo de stereotipul negativ sau de paradigma de victima.

Mesteshukar ButiQ (MBQ)  este o retea de intreprinderi de economie sociala, denumite Cooperativele “Romano ButiQ”, ce isi propune revalorizarea meseriilor traditionale rome.

Cooperativele Romano ButiQ ofera sansa unei dezvoltari reale celor care doresc sa revalorizeze mestesugul traditional rom, aducandu-l in prezent si in fata publicului larg.

Actionand ca mici afaceri sociale prin care mestesugarii romi au posibilitatea de a produce si de a comercializa bunuri, cooperativele se bazeaza in principal pe dorinta de munca si pe cererea pe piata a produselor manufacturate din materii prime ca lemnul, rachita, fierul, argintul, alama, cuprul sau aluminiul.

Demersul inlesneste totodata conservarea traditiei si identitatii rome si, nu in ultimul rand, sporirea diversitatii culturale intr-o societate care se doreste lipsita de prejudecati si discriminare.

Pentru detalii suplimentare, va rugam sa-l contactati pe:
Victor Dulgheru:  tel: 0726.344.038 ; e-mail:  office@mbq.ro