Pe 26 mai,  Urban Insights Center vă invită la sesiunea online “Orașe pregătite pentru schimbare: rolul laboratoarelor de inovare”.

Împreună cu lideri din societatea civilă și din mediul public, vom vorbi despre noțiunile care stau la baza laboratoarelor de inovare publică: ce sunt acestea, care este scopul lor și modul general de funcționare pentru a genera evoluție în viața urbană.

Subiectele pe care le vom atinge includ diferitele metode de inovare publică, precum nudges, generarea de schimbări comportamentale, GIS și date deschise, prototipare și design thinking. De asemenea, vom identifica modul în care toate acestea pot fi folosite curent pentru a rezolva probleme complexe ale orașelor în care locuim.

În cadrul evenimentului lansăm Urban Insights Center Toolbox, o serie de webinarii open access care explică principale elementele de urmărit pentru a susține colaborarea pe termen lung dintre mediul academic, cel non-profit, cel de afaceri și administrația publică. Toolbox-ul a fost conceput pe baza experienței noastre de a dezvolta primul laborator de inovare publică din România, în Cluj-Napoca, în perioada 2018-2022, și este o resursă utilă pentru gestionarea dezvoltării ecosistemelor de oraș.