Competitia Give IT isi propune sa aduca in lumina reflectoarelor si sa premieze companiile si organizatiile din Romania care aleg solutii unice de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice, conform legislatiei de mediu.
 
Prin competitia Give IT, asociatia Ateliere Fara Frontiere promoveaza companiile si organizatiile din Romania responsabile fata de mediu, implicate in economisirea resurselor prin reutilizarea acestora si implicate in interesul comunitatii!
 
Vor fi premiate primele 3 companii de la categoria "Mari Companii" si primele 3 companii si/sau organizatii de la categoria "IMM-uri, Institutii si ONG-uri" care au livrat catre reutilizare si/sau reciclare DEEE-uri prin intermediul asociatiei Ateliere Fara Frontiere.
 
Prin predarea echipamentelor IT uzate catre asociatia Ateliere Fara Frontiere, companiile isi îndeplinesc obligatiile de mediu legale si, in plus, participa la:
• dezvoltarea potentialului educational al tinerilor prin dotarea cu echipamente IT reconditionate a proiectelor educationale din comunitatile defavorizate din Romania;
• protejarea mediului si lupta impotriva risipei resurselor, prin reconditionarea echipamentelor IT iesite din uz si reutilizarea lor;
• integrarea sociala, prin sustinerea persoanelor aflate in dificultate angajate in atelierul de insertie spre o integrare reala.
 
Din anul 2008, asociatia Ateliere Fara Frontiere a colectat cu ajutorul companiilor si organizatiilor partenere 703 tone DEEE pe care le-a sortat, testat, reconditionat si pregatit pentru reutilizare, sau livrat catre reciclare. Prin aportul companiilor partenere, peste 300 000 de copii si tineri din Romania au beneficiat de peste 10 000 de echipamente IT reconditionate, in cadrul a  2.000 de proiecte educationale.

Aceste echipamente IT au oferit locuri de munca in ateliere noastre de insertie pentru peste 163 persoane marginalizate sau excluse, din 2008 pana in prezent.
 
De la inceputul anului pana in august 2016, clasamentul Give IT al companiilor care au livrat cantitati mari de DEEE-uri prin intermediul Ateliere Fara Frontiere catre reutilizare si/sau reciclare arata astfel:

Categoria Mari Companii
BRD Groupe Societe Generale - 37.062 kg
Grup Renault Romania - 6.920 kg
ING Bank Romania - 4.589 kg
 
Categoria IMM-uri, Institutii si ONG-uri 
Smart Expert Systems  - 11.650 kg
Fundatia Vodafone - 3.378 kg
IT Mar Solution - 2.197 kg
   
Vizualizati Clasamentul intreg Give IT - AICI 
 
Inscrie-te in competitia Give IT acum si schimba clasamentul  sa te inscrii in competitia Give IT, pana in data de 15 decembrie 2016, online prin formularul de colectare si noi venim gratuit sa-ti colectam DEEE-urile.