Fundatiile Comunitare din Romania, desi se bazeaza pe o istorie de peste 100 de ani a fundat¬iilor similare de peste ocean, sunt organizatii agile care construiesc pe creativitatea si pasiunea tinerilor, aducand impreuna comunitat¬ile, restabilind tradit¬ii vechi de secole sau dezvoltand noi modele de colaborare. Schimbarea de paradigma la care contribuie fundat¬iile comunitare este ca nu doar muzica diferita, filmele, cart¬ile interzise si actorii rebeli pot fi cool, ci si implicarea in comunitate.

Printr-o retea nationala cu o acoperire tot mai mare, in fiecare an zeci de mii de oameni se implica in programele desfasurate si proiectele finant¬ate de fundat¬ii comunitare si isi intaresc increderea ca pot contribui la construirea unor comunitat¬i active, implicate, creative, generoase si pline de vitalitate.
Timp de trei zile participantii vor face schimb de experienta si vor invata despre dezvoltarea comunitatilor locale, precum si despre cresterea vizibilitatii impactului pe care fundatiile il au in orasele in care acestea activeaza.

In cadrul conferint¬ei, participantii vor avea ocazia de a participa atat la sesiuni plenare comune, cat si la ateliere axate pe trei teme principale: leadership, inovat¬ie si impact.

Cea de-a patra editie a Conferintei Fundatiilor Comunitare din Romania este organizata de catre Federatia Fundatiile Comunitare din Romania, impreuna cu Asociatia pentru Relatii Comunitare si Fundatia Comunitara Sibiu.

Conferinta are loc in cadrul proiectului „Retea pentru comunitati sustenabile: Federatia Fundatiile Comunitare din Romania”, proiect finantat prin granturile  SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati www.eeagrants.org.