Proiectul SOCEC.NET - reteaua economiei sociale este implementat de Consiliul Judetean Ilfov in parteneriat cu Consiliul Judetean Calarasi, Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa, Asociatia Laboratorul de Solidaritate Bucuresti si Asociatia Viitorul lor Depinde de Tine si isi propune promovarea economiei sociale si a structurilor economiei sociale. 

Proiectul urmareste crearea unui numar total de 80 de locuri de munca in regiunile Bucuresti Ilfov si Sud – Muntenia, dintre care 68 in mediul rural si 12 in mediul urban (Bucuresti).  Din totalul de 80 de locuri de munca create la nivelul celor doua regiuni, 59 vor fi ocupate de persoane apartinand grupurilor vulnerabile. Proiectul va contribui la reducerea muncii la negru, va creste gradul de angajabilitate al persoanelor din zonele in care sunt infiintate aceste structuri si va creste productivitatea si nivelul de calificare si formare al persoanelor vulnerabile incadrate in cadrul structurilor nou formate.

Cursurile de formare in domeniul antreprenoriatului social se vor desfasura in perioada noiembrie – decembrie 2014, la nivelul municipiului Bucuresti organizandu-se o grupa de 12 persoane din grupul tinta al proiectului (persoane de etnie roma, persoane care au parasit timpuriu scoala, familii monoparentale, tineri peste 18 ani care parasesc sistemul institutionalizat de protectie a copilului). Programul de formare are ca obiectiv intelegerea notiunilor de baza in ceea ce priveste antreprenoriatul social, dezvoltarea competentelor, a cunostintelor si a stimei de sine pentru persoanele vulnerabile. In cadrul programului vor fi abordate teme, precum : initierea afacerilor, managementul afacerilor, management financiar, marketing, vanzari, economie sociala, particularitatile structurilor economice sociale, aspectele legale privind infiintarea SES. 
 
In urma participarii la programul de formare, o parte dintre cei 12 participanti vor avea posibilitatea, in baza unei selectii ulterioare, sa devina angajati in cadrul salii de sport infiintate de Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa, ocupand unul dintre cele 11 posturi disponibile pentru urmatoarele calificari: Manager, Administrator spatiu, Instructor, Kinetoterapeut, Lucrator comercial, Specialist masaj.
Persoanele eligibile pentru participarea la programul de formare:
• Sunt interesate de domeniu si sunt interesate sa lucreze intr-unul dintre domeniile pentru care se vor infiinta posturi la nivelul structurii de economie sociala;
• Apartin grupurilor vulnerabile vizate prin intermediul programului: 
• persoane de etnie roma;
• persoane care au parasit timpuriu scoala; 
• familii monoparentale 
• tineri peste 18 ani care parasesc sistemul institutionalizat de protectie a copilului 
• Nu au un loc de munca;

INSCRIEREA SI SELECTIA PARTICIPANTILOR LA PROGRAMUL DE FORMARE
Persoanele interesate trebuie sa completeze si sa transmita Formularul de inscriere la programul de formare in domeniul antreprenoriatului social impreuna cu documentele care atesta eligibilitatea (conform instructiunilor din formularul de inscriere) in original, prin posta sau curier, la adresa Bucuresti, Sector 2, str. David Praporgescu nr. 9 pana pe data de 19.11.2014 (data postei). Formularul de inscriere la programul de formare in domeniul antreprenoriatului social poate fi descarcat AICI. 
 
De asemenea, Anexa 1 - Formularul de inscriere impreuna cu documentele care atesta eligibilitatea trebuie transmise si in format electronic (scanate) la adresa de e-mail socec@crca.ro pana la data de 19.11.2014, ora 24:00.
 
Procedura de selectie a participantilor la programul de formare in domeniul antreprenoriatului social poate fi consultata AICI. 
 
Persoana de contact:
Alina Gheorghe
Tel: 0762.248.178 / e-mail: alina.gheorghe@crca.ro