Ghidul este initiativa asociatiilor membre CCIFER: Acces pentru Toti, Apel, Ateliere fara Frontiere, Casiopeea, Habitat pentru Umanitate, Hospice Casa Sperantei, Parada, Samusocial, Valentina si prezinta 9 mecanisme si exemple recente de actiuni si parteneriate, dintre acestea si partenerii lor, societati membre CCIFER.
 
Materialele au fost prezentate in cadrul Galei anuale organizate de CCIFER, care a avut lor pe 26 septembrie 2014 la Palatul Mogosoaia. 
 
In ultimii ani responsabilitatea sociala a devenit o realitate care face parte din lumea afacerilor si reprezinta o parte esentiala a competitivitatii si sustenabilitatii economiei europene. Organizatiile si asociatiile prezente in Ghid sunt cele care au pus deja in practica strategii sau au intreprins actiuni pentru a reduce impactul negativ si a optimiza impactul pozitiv al activitatii lor asupra mediului si societatii din care fac parte.
 
Ghidul de bune practici este bilingv: 
- in franceza pentru directorii generali, pentru a intelege ce actiuni se pot face in parteneriat cu asociatiile
- in romana, pentru ca el sa ajunga si la responsabilii din companii care pot coordona implementarea unor actiuni concrete pentru a construi o societate durabila.
 

***
Despre CCIFER
Camera de Comert, Industrie si Agricultura Franceza din Romania (CCIFER) reuneste peste 440 de companii aderente, care activeaza in sectoare variate. In 2013, companiile membre CCIFER au realizat o cifra de afaceri globala de 20 mld. Euro si au angajat peste 110 000 persoane. CCIFER are ca misiune dezvoltarea relatiilor franco-romane si propune o gama completa de servicii de dezvoltare a afacerilor în Romania.
www.ccifer.ro
 
Despre Creionetica
Creionetica este o agentie multimedia dedicata cauzelor societale. Prin grafica, scriere creativa, video, fotografie, web design si evenimente nonformale contribuim la dezvoltarea unei societati echilibrate. Credem ca businessul ar trebui sa coexiste cu ecologia si echitatea si spre asta ne vom concentra toate eforturile. http://creionetica.ro/