Societe Generale Global Solution Centre se alătură sponsorilor care susțin misiunea Code for Romania în cadrul programului Civic Labs prin care asociația cercetează și proiectează soluții digitale menite să rezolve probleme presante ale României.

Societe Generale Global Solution Centre este noul partener de domeniu pentru ecosistemul Participation for Romania, unde în prezent sunt cercetate teme ce vizează identificarea unui set de soluții digitale în cadrul temei ”Primării funcționale”.


Cu sprijinul echipei Societe Generale Global Solution Centre, anul acesta Code for Romania își concentrează eforturile către primării și alte autorități locale, instituții cu care cetățenii intră în contact în relația lor cu statul, motiv pentru care nevoia bunei funcționări prin procese interne este cu atât mai intens resimțită.

Funcționarea bună în primul rând la nivel intern, va face în mod natural ca interacțiuni dificile ale cetățenilor cu primăriile să devină mai ușoare și mai eficiente. Astfel, asociația va elabora soluții de tehnologie civică menite să acționeze pentru fluidizarea relației dintre cetățean și stat.

„Unele dintre cele mai de impact soluții ale Code for Romania au fost soluții care să sprijine participarea și implicarea civică. Mă bucur că am găsit în Societe Generale Global Solution Centre un partener dedicat efortului nostru de proiectare în acest domeniu cheie (Participation for Romania) pentru că fără mecanisme de participare publică funcționale nu putem îmbunătăți nici unele dintre serviciile publice critice.”, a declarat Bogdan Ivănel, CEO și co-fondator Code for Romania.

Etapa de research a însemnat o experiență imersivă de lucru cu primării din orașe diverse ca tipologie, timp în care organizația a avut ocazia să perceapă în profunzime cum arată volumul de muncă al unei instituții din administrația locală care are de departe cea mai mare amprentă de lucru direct cu cetățenii.

”La nivel regional și chiar și global, România are un avantaj competitiv, nu numai prin «exportul» de talente în domeniul IT, cât și prin talentele rămase în țară. Mediul de business din România știe lucrul acesta și cât de vibrantă este generația actuală. Împreună creăm o competiție sănătoasă în domeniu, oferindu-le specialiștilor IT și contextul de a alege să contribuie la societate și la bunăstarea ei în sens larg. Prin parteneriatul cu Code for Romania, colegii noștri din IT vor avea ocazii de implicare special create pentru ei, vor putea să interacționeze cu alți specialiști și să-și aducă aportul la ameliorarea dificultăților cu care se confruntă România. Personal, sunt entuziasmată să văd cum Code for Romania propune o modernizare a voluntariatului, prin aportul de cunoștințe IT, atât de mult căutate și prețuite astăzi, cât și în viitor. Ne mândrim cu motto-ul nostru în Societe Generale Global Solution Centre Romania #WeCareTogether și intrăm în acest rol virtual pentru a contribui la viața reală.”, a declarat Ioana Botezatu, Head of CSR în cadrul Societe Generale Global Solution Centre.

Am descoperit împreună cu cei care zi de zi au un dialog cu oamenii și care se ocupă de gospodărirea unui oraș care sunt principalele blocaje, ineficiențe și redundanțe din fluxurile de lucru. În prezent, echipa Code for Romania se ocupă de proiectarea soluțiilor potrivite pentru a le elimina și pentru a construi infrastructura digitală adecvată serviciilor publice locale.

Civic Labs este programul prin care generăm soluții de tehnologie civică pentru probleme din cinci domenii-cheie pentru România - educație, sănătate, mediu, grupuri vulnerabile, participare civică.

***
Code for Romania este o organizație non-profit care dezvoltă pro bono soluții digitale pentru a rezolva probleme sociale. Înființată în anul 2016, Code for Romania este în prezent la o comunitate de peste 2000 de voluntari din sectorul IT care au dezvoltat zeci de aplicații web și mobile pentru România, precum cele din ecosistemul Covid-19 (stirioficiale.ro, rohelp.ro, cetrebuiesafac.ro) redirectioneaza.ro și altele.

Societe Generale Global Solution Centre a fost fondată în România, în anul 2011, ca un centru de servicii pentru Grupul Societe Generale. Compania oferă o gamă largă de servicii profesionale de înaltă calitate în diverse domenii de activitate pentru entitățile Grupului din întreaga lume: finanțe și contabilitate, resurse umane, IT, Know Your Customer sau compliance.

Societe Generale Global Solution Centre în România înseamnă performanță, inovație și cei mai buni profesioniști. Având o echipă de 2.100 de experți și specialiști, compania deservește peste 35 de țări pentru toate liniile de business majore ale Societe Generale.