Până pe 30 iunie 2021 tinerii proveniți din medii sociale dezavantajate se pot înscrie la unul dintre cele patru cursuri gratuite de formare profesionala organizate de Școala de Meserii CONCORDIA din Ploiești: bucătar, brutar, ospătar sau lucrător în cultura plantelor. Selecția și o parte din activități sunt cofinanțate în cadrul proiectului „Prima camera – o șansă pentru viitorul tinerilor “, implementat de către Organizația Umanitară CONCORIDA în perioada  octombrie 2020 – octombrie 2021. 
 
Școala de Meserii CONCORDIA, din cadrul Edu-Campus CONCORDIA, oferă oportunități incluzive de formare profesională pentru 45 de tineri anual, garantând accesul tinerilor proveniți din medii dezavantajate la educație și formare profesională de calitate. Cursurile organizate de Școala de Meserii CONCORDIA pun un mare accent pe formarea practică, 75% reprezentând pregătire practică și 25% teorie. Pe lângă cursurile de calificare, tinerii beneficiază de cursuri de dezvoltare personală, consiliere vocationala, limba engleză, matematică aplicată și educație financiara, astfel încât să devină mai buni în meseria în care se formează, dar și pentru a face față mai bine provocărilor din viața de zi cu zi. La finalizarea acestor cursuri, în urma unui examen, absolvenţii primesc o diplomă recunoscută de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale și în Uniunea Europeană. După finalizarea cursurilor, prin Serviciul de Consiliere Vocațională, tinerii sunt sprijiniți în găsirea și menținerea unui loc de muncă. Tinerii selectați în proiect vor lua parte la un program intens de pregătire și dezvoltare a abilitaților de viață independentă, fiind sprijiniți să învete o meserie și să își dezvolte abilități conexe care îi ajută să facă față mai bine provocărilor din viața de zi cu zi. 
 
Tinerii trebuie să aibă minim 8 clase absolvite și vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani pentru a putea fi admiși la cursurile de formare profesională. De asemenea pot fi admiși minori care au împlinit vârsta de 16 ani, dacă aceștia nu solicită servicii de cazare. Pe toată durata de 10 luni în care se desfășoară cursurile, toți tinerii au masa de pranz asigurată și pot beneficia de cazare, în limita locurilor disponibile. Admiterea se face pe baza unui interviu și a unor teste de evaluare a cunoștințelor.

„Înainte de a lua o decizie, recomand fiecărui tânăr să urmărească pagina noastră de Facebook sau chiar să ne facă o vizită în locația de desfășurare a proiectului, pentru a se asigura că a luat decizia cea mai bună pentru el și viitorul său. Școala de Meserii CONCORDIA este locul unde fiecare tânar chiar contează și este susținut să își atingă obiectivele."
declară Ramona Vasiloae Năstăsache, Coordonator programe educaționale la Școala de Meserii CONCORDIA. 
 
Începând cu anul 2011, 290 de tineri au absolvit unul dintre cursurile Școlii de Meserii CONCORDIA, iar 70% și-au menținut locul de muncă la același angajator pentru mai mult de 6 luni.  
 
 
Activitățile se vor desfășura în cadrul proiectului „Prima camera – o șansă pentru viitorul tinerilor “, cod MySIS 135085, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 de 36 de luni, cu o valoare totală de 3 865 018,18 RON lei.

***
CONCORDIA este o organizație neguvernamentală internațională, independentă, dedicată sprijinirii copiilor, tinerilor și familiilor aflate în nevoie, spre o viață mai independentă și mai responsabilă.
 
Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani (județul Prahova), Odobești (județul Dâmbovița), și se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane în fiecare an.