Cu ocazia aniversării a 12 ani de prezență activă în educația de mediu din România și un an ca platformă digitală, Guerrilla Verde prezintă un eveniment special care adresează tema Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă din perspectiva realizărilor și provocărilor întâmpinate de Suedia și Franța, printr-un dialog cu reprezentanții diplomatici ai acestor țări: Excelența Sa, Therese Hyden, Ambasadoarea Suedei la București, și Excelența Sa Laurence Auer, Ambasadoarea Franței în România.

Într-un moment în care ne confruntăm cu provocări nemaiîntâlnite cauzate de pandemie, Agenda 2030 este o busolă importantă care să ghideze deciziile politice privind sănătatea publică, securitatea socială, economică și de mediu. Eforturile unor state precum Suedia sau Franța în direcția susținerii Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale Agendei 2030 pot fi considerate o încurajare pentru restul țărilor care și-au luat același angajament.

Pentru a adresa tema dezvoltării durabile sub umbrela ESDW 2021 – European Sustainable Development Week, Guerrilla Verde prezintă astăzi eveniment special cu reprezentanții diplomatici ai Suediei și Franței, cu participarea Excelenței Sale Therese Hydén, Ambasador, Ambasada Suediei în România, partenerul fondator al platformei #GuerrillaVerde, și a Excelenței Sale Laurence Auer, Ambasador, Ambasada Franței în România, Franța fiind una dintre țările care au prezentat inițiativa organizării unei săptămâni anuale de dezvoltare durabilă la nivel european.

Evenimentul aduce în discuție subiecte precum:
• Care sunt riscurile la care este expusă omenirea dacă nu are loc o schimbare acum, dar și ce fac cele două țări în direcția dezvoltării durabile, prioritatea în rezolvarea problemelor de mediu fiind „renunțarea completă la combustibilii fosili”, și „economia cu amprentă redusă de carbon”;
• Cum reușește Suedia să îndeplinească obiectivul de a se afla în fruntea Agendei 2030, dar și de a atinge obiectivul de a deveni primul stat fără combustibili fosili până în 2045;
• Ce presupune tranzița către energia regenerabilă în Suedia, una dintre țările care se află în fruntea tranziției către energia regenerabilă și în planurile de a funcționa, în toate sectoarele, cu 100% energie din surse regenerabile până în 2040;
• Pașii făcuți de Franța în ceea ce privește Agenda 2030, în contextul în care are o agendă foarte ambițioasă privind politicile de mediu, orientată în principal pe reducerea emisiilor de gaze de seră, dar și pe reducerea poluării locale a aerului și apei, gestionarea inteligentă și conservarea biodiversității.
• Despre orașele și comunitățile sustenabile din Franța, în contextul în care această țară are o serie de companii globale cu activitate în furnizarea de servicii către cetățeni și care sunt active în promovarea de inițiative privind orașele sustenabile.
• Care vor fi prioritățile Franței în ceea ce privește dezvoltarea durabilă odată cu deținerea președinției Consiliului Uniunii Europene.
Interviul poate fi urmărit, în premieră, pe canalele digitale ale platformei Guerrilla Verde – Facebook, LinkedIn, YouTube, marți, 12 octombrie, începând cu ora 17.00. Totodată, evenimentul va fi disponibil în format audio pe canalele Sustainable Living Podcast.

***
Despre Guerrilla Verde
Cunoscută din 2009 ca prima caravană de film cu mesaj ecologic din România, în septembrie 2020 Guerrilla Verde a devenit platformă digitală dedicată educaţiei de mediu pentru a susţine formarea unei societăţi informate şi responsabile în România. În spatele acestei idei se află Media Image Factory, o agenție specializată în comunicarea proiectelor cu impact social, care în urmă cu 12 ani a lansat un concept nou pentru România la acea vreme – educație de mediu prin intermedului filmul documentar, prin evenimente și dezbateri organizate în școli, săli de clasă, amfiteatre, săli de spectacol, cinema şi spaţii alternative. Mai multe informații puteți găsi pe paginile de Facebook, Instagram sau Linkedin.

Parteneri Fondatori: Ambasada Suediei la Bucureşti, Ambasada Finlandei la Bucureşti, Ambasada Danemarcei la Bucureşti, Asociaţia Respo DEEE, Asociaţia Alucro, Organizaţia ECOTIC, Every Can Counts România, Asociaţia Environ, SNRB, FEPRA, Eco Synergy, Stratos.

Fondator: Media Image Factory