Peste 100 de companii își vor prezenta produsele și serviciile tech inovatoare

 

Tech Expo, cea mai amplă expoziție de tehnologie și inovație din Europa Centrală și de Est, va avea loc weekendul acesta (26 – 28 mai), la Romexpo, Pavilion B1. Peste 100 de companii își vor prezenta produsele și soluțiile tech de ultimă generație, de la gadget-uri, roboți, vehicule electrice, produse smart home, până la smartphone-uri, laptopuri sau soluții de gaming. Totodată, vizitatorii vor putea participa la paneluri de discuții, prezentări și demonstrații ale unor companii inovatoare, ce aduc în fața publicului tehnologiile viitorului.

Expoziția este dedicată tuturor pasionaților de tehnologie, iar participarea este gratuită, cu înscriere în prealabil aici.

Deschiderea oficială a Tech Expo va avea loc vineri, 26 mai, ora 15:00, la Romexpo, Pavilion B1 și îi are ca invitați pe Sebastian Ioan Burduja – Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sabin Sămaș - Președintele Comisiei pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor din Camera Deputaților, Dragoș-Cristian Vlad - Președintele Autorității pentru Digitalizarea României și Stelian Bujduveanu -  Viceprimarul General al Municipiului București. Totodată, vor fi prezenți și reprezentanți ai partenerilor principali ai evenimentului, precum Florin Popa - Business to Business Director la Orange Business si Augusta Ene - Director departament  Engineering & Data Solutions la Bosch.

În cadrul Tech Expo, participanții vor putea vizita zonele de expoziție, amenajate în funcție de ariile de interes pentru consumator și, totodată, vor putea participa la panelurile de discuții sau demonstrații ale unor companii cu soluții tehnologice inovatoare.

ION, primul Consilier AI al Guvernului, care ajută românii să fie reprezentați la nivel administrativ prin preluarea și raportarea mesajelor, dorințelor și problemelor acestora cu ajutorul inteligenței artificiale, va fi prezent la eveniment. Totodată, STS  - Serviciul de Telecomunicații Speciale, una dintre instituțiile cheie în transformarea digitală a statului român, va prezenta la scenă deschisă provocările viitorului digital în gestionarea Serviciului de urgență 112.

Eficiență energetică și tehnologii inovatoare în industria auto

Bosch va prezenta câteva dintre cele mai avansate tehnologii în domeniul motoarelor la expoziție. Printre acestea se numără Kawasaki Ninja S2SE, o motocicletă unicat la nivel mondial, echipată cu senzori de radar dezvoltați de Bosch. Vizitatorii vor putea experimenta și un simulator de direcție, care arată cum mașinile detectează mediul înconjurător cu ajutorul camerelor dezvoltate de Bosch. De asemenea, compania oferă o experiență virtuală prin care vizitatorii pot explora Villa Bosch din Germania.

E.ON își va prezenta serviciile și soluțiile complete în materie de eficiență energetică, care includ panouri fotovoltaice și alte soluții pentru consum și costuri reduse. Totodată, vizitatorii vor putea descoperi proiectul lui Dominic Marcu, care va povesti despre transformarea celebrului său Tesla Model 3 Performance din Europa într-o mașină de curse, cu care va participa la Campionatul Național de Viteză în Coastă.

În cadrul expoziției, va exista o zonă specială dedicată mașinilor electrice și hibride. Branduri precum Nissan, Jeep, Fiat, Hyundai, Toyota, Skywell și Suzuki vor prezenta modelele lor. Vizitatorii vor putea testa gratuit trotinete electrice cu un design dinamic și ușor de utilizat, ideale pentru utilizarea în aglomerările urbane.

Device-uri și roboți de ultimă generație

HONOR va expune noile sale telefoane - HONOR Magic 5 Pro și HONOR Magic 5 Lite - împreună cu un ceas inteligent, fiind o premieră în România. Pudu va aduce în fața participanților roboți autonomi și inteligenți utilizați în diverse domenii, cum ar fi serviciile de livrare și asistență în restaurante. OPPO, un brand recunoscut pentru tehnologiile avansate și designul telefoanelor sale, va fi prezent cu diverse modele și va realiza demonstrații live cu cele mai noi produse din portofoliu. De asemenea, vor fi sesiuni live de gaming susținute pe telefoanele OnePlus.

Compania OrCam va prezenta un dispozitiv portabil revoluționar - ochelari pentru nevăzători. Acești ochelari pot citi instantaneu de pe orice suprafață, recunosc fețe și identifică produse, coduri de bare, bancnote, culori și pot spune ora exactă.

Gadgeturi și echipamente pentru case smart

Compania Legrand va prezenta soluții inteligente pentru securitate, încălzire, calitatea aerului și soluții meteo. De asemenea, va oferi informații despre stațiile de încărcare electrice Green UP.

TechCuisine.ro, un lider de piață în domeniul sistemelor de automatizare pentru locuințe, va expune echipamente inteligente pentru controlul încălzirii și răcirii, cum ar fi termostate inteligente, sisteme de control automat al perdelelor și jaluzelelor, grădini autonome, robinete inteligente pentru grădinărit, prize și becuri inteligente, încuietori inteligente, etc. În categoria caselor smart, vizitatorii vor putea găsi și aspiratoare wet&dry&wash de la Tineco, precum și purificatoare și dezumidificatoare de la AlecoAir.

Competiții de gaming live

Pasionații vor avea ocazia să se bucure de o competiție de gaming organizată de Lenovo și de a juca FIFA live în competiția organizată de FC Rapid Esports. QwertyKey va fi prezentă la expoziție cu tastaturi mecanice, mouse-uri, keycaps, deskmats și switch-uri pentru tastaturi.

Momente speciale din agenda Tech Expo

Pe lângă zonele dedicate produselor și soluțiilor inovatoare tech, va fi amenajată o scenă unde vor avea loc paneluri de discuții, prezentări și demonstrații. Institutul BrainMap Neuroscience va prezenta o aparatură medicală de ultimă generație, care permite oamenilor să vadă ce se întâmplă în creierul lor și cum îl pot "reprograma" prin modificarea tiparelor de gândire și comportament deja formate. Panelul intitulat "The Future of Tech Startups" va oferi o imagine de ansamblu a situației startup-urilor tech din România și strategiile care trebuie urmate.

La sesiunea "Manna Food Solution", participanții vor avea ocazia să guste un produs inedit - o pastilă care înlocuiește o masă completă. Fondatoarea companiei va discuta despre implicarea tehnologiei în viitorul industriei alimentare. În aceeași zi, reprezentanții companiei Voidship vor vorbi despre noile lansatoare de nano și microsateliți, care au ca scop reducerea costurilor de lansare, poluarea și eficientizarea plasării pe orbită a încărcăturilor orbitale.

În ultima zi a evenimentului, va avea loc o discuție informală cu Daniel David, Psiholog, Profesor, Rector al Universității Babeș-Bolyai și Membru al Academiei Române, despre efectele rapide ale progresului tehnologic asupra tinerilor și cum pot fi riscurile transformate în oportunități. De asemenea, Ionuț Panea, Antrenorul Echipei Naționale de Robotică a României AutoVortex, va vorbi despre succesul echipei la nivel mondial și va demonstra, împreună cu elevii săi, funcționarea unuia dintre roboții creați de ei.

 

Participarea la Tech Expo este GRATUITĂ pentru toate persoanele cu vârsta peste 18 ani, cu înscriere în prealabil pe https://www.techexpo.ro/.

 

***

Organizatorul Bucharest Tech Week este UNIVERSUM Expo.

 

Partenerii evenimentului sunt:

Main Partner: Orange Business

Bucharest Tech Week 2023 este inspirat de Bosch.

Innovation Summit Partener: Google

HR Masters Summit Partner: Undelucram.ro

Future Retail Summit Partner: Mastercard

Java Summit Partner: George by BCR

Software Architecture Summit Partner: Luxoft

Innovation Networking Partner: Sodexo Benefits and Rewards Services Romania

HR Networking Partner: Up Romania

Software Architecture Networking Partner: Vodafone Intelligent Solutions (_VOIS)

 

Sponsori: HONOR, Legrand, LucaNet, M247, N-able, Codezilla, LSEG (London Stock Exchange Group) Romania, Relex-re:innovation, Romanian Software, Lenovo, E.ON.

Experience Partner: IQOS

Comfort Partner MOBEXPERT

Internet Partner: VIVA Telecom

 

Parteneri media: KISS FM, VOYO, Cariere, HR Manager, Business Review, Phoenix Media, Agerpres, Asociația Română pentru Smart City, Psychologies, The Recursive, hotnews.ro, wall-street.ro, learningnetwork.ro, newsbucuresti.ro, iqads.ro, prwave.ro, start-up.ro, retail-fmcg.ro, marketingromania.ro, we-invent.ro, go4it.ro, devjobs.ro, descoperabucurestiul.eu, blogatu.ro, calendarevenimente.ro.

Pentru informații suplimentare, urmăriți platformele oficiale:

www.techweek.ro

https://www.instagram.com/techweekro/

https://www.linkedin.com/company/techweekro

https://www.facebook.com/TechWeekRO

 

Despre Universum

UNIVERSUM este o companie construită în jurul conceptului de arhitectură de evenimente corporate cu o experiență de peste 10 ani în România, aflându-se printre cele mai mari companii din acest domeniu.

UNIVERSUM deține sub umbrela sa un întreg ecosistem de soluții pentru companii. De la organizarea de team buildingurilor recunoscute internațional, evenimente la scară largă precum: conferințe, competiții sportive, lansări de produse și festivaluri, la soluții software complete, dedicate organizării de evenimente.

Virtualized este prima expo-conferință virtuală din România, compusă dintr-o serie de evenimente online, organizate cu scopul informării și educării mediului de business autohton. În cadrul evenimentelor se abordează în timp real provocările cu care se confruntă specialiștii din mediul de afaceri și se oferă soluții rapide.

Bucharest Tech Week reprezintă festivalul care transformă Bucureștiul în capitala internațională a tehnologiei și care reunește atât profesioniștii, cât și pasionații de tehnologie și inovații.

GoTech World (anterior denumit Internet & Mobile World) este cea mai amplă expo-conferință și casa economiei digitale din Europa Centrală și de Est, în care profesioniștii din întreaga regiune au acces la soluții tech B2B, insight-uri pe diferite arii digitale și o oportunitate de networking.

Târgul Imobiliarium  reunește pe parcursul celor 3 zile peste 50 de proiecte rezidențiale noi din Bucuresti si imprejurimi.

MyConnector este o platformă fexibilă care permite organizarea de evenimente, conferințe și expoziții online, dar și interacțiunile live între participanți.