Activitatile pregatite se axeaza pe folosirea gradinii si a solarului create in cadrul acestui proiect, ca model de ferma educationala de cultivare de legume. Elevii care si-au anuntat participarea in cadrul programului „Scoala altfel”, vor avea oportunitatea de a afla informatii utile si de a experimenta practic unele aspecte despre cultivarea plantelor pe care la scoala nu le pot invata decat la nivel teoretic. Activitatile vor fi organizate sub coordonarea asistentului social iar tinerii beneficiari ai proiectului sunt pregatiti sa isi asume rolul de „profesori” pentru micii vizitatori, punandu-si astfel in valoare abilitatile dobandite in cadrul programului de terapie prin horticultura. Activitatile vor permite astfel tinerilor de la Asociatia Stea sa fie recunoscuti si apreciati de catre diferite persoane din comunitate pentru munca si competentele lor, simtindu-se valorizati prin rolul de “profesor” pe care il vor avea, dandu-si seama ca si ei au o serie de puncte forte si crescandu-si increderea ca si ei sunt membrii valorosi in comunitate.
 
„Aceste activitati reprezinta excelente oportunitati de dezvoltare pentru toti participantii si pe viitor ne dorim sa organizam cat mai multe actiuni cu participarea unui numar cat mai mare de persoane din comunitate pentru a putea sustine cresterea stimei de sine a persoanelor din medii sociale defavorizate si a spulbera barierele de mentalitate ce reprezinta azi obstacole majore in calea incluziunii sociale a acestora”, a precizat Alina Pischis, asistent social, coordonator al programului de terapie prin horticultura.
 
***
Despre Asociatia STEA
Asociatia STEA este o organizatie neguvernamentala infiintata in anul 2004 a carei misiune este aceea de a contribui si de a milita pentru respectarea drepturilor fiecarui copil si tanar, pentru ca acesta sa se dezvolte ca parte a unei societati responsabile. Asociatia Stea lupta impotriva cersetoriei si a exploatarii copiilor si tinerilor sustinandu-i sa devina independenti prin educatie si obtinerea unui loc de munca. 
 
Pentru mai multe detalii, va stam la dispozitie la telefon 0361-884330, persoana de contact:  Cristina-Maria Bala, manager proiect, e-mail: asociatiastea@gmail.com sau va rugam sa vizitati:  www.asociatiasteasm.ro