Sezonul turistic 2015 se deschide la Rosia Montana cu Vacanta de 1 Mai. Turistii vor avea ocazia sa viziteze subteranele galeriilor romane, vestigiile istorice, monumentele naturale si cele mai inalte vârfuri ale muntilor ce inconjoara asezarea. Seara, rosienii vor povesti despre legendele locului si lupta pe care o duc de 15 ani pentru a proteja comunitatea.
 
Sejurul cuprinde tururi ghidate zilnice la cele mai importante si reprezentative obiective naturale si de patrimoniu: Turul Satului, Turul Istoric, Turul Bisericilor, Turul Monumentelor Naturale, Turul Panoramic. Printre atractiile vizitate se numara lucrari miniere preromane si romane unice in lume, monumentele naturale Piatra Corbului si Piatra Despicata, Sfinxul Rosiei Montane, târgul traditional si bisericile monument istoric. De asemenea, programul sejurului cuprinde si activitati impreuna cu localnicii: povestiri la foc si proiectii de filme cu si despre rosieni.
 
"Cine se inscrie devreme dulceata primeste!" Cei inscrisi pâna pe 1 martie primesc din partea casei un borcan de dulceata facuta in Rosia Montana. Doritorii au de ales intre macese, visine, capsune, cirese, caise, afine, mure si zmeura.
 
“Vizitati Rosia Montana” este una dintre initiativele Alburnus Maior si Asociatiei Bucuresti ce isi propune sa promoveze turismul in Rosia Montana ca alternativa sustenabila pentru dezvoltarea zonei. Oferta turistica Vizitati Rosia Montana este valabila pentru perioada 1 – 4 mai 2014. Pachetul cuprinde cazare si masa la localnici, tururi ghidate zilnice, activitati recreative si costa 245 de lei. Inscrierile se pot face pâna la data de 1 aprilie 2015 la adresa de e-mail 1mai@vizitatirosiamontana.ro. 
 
Mai multe informatii sunt disponibile pe site-ul www.VizitatiRosiaMontana.ro
Persoana de contact: Alexandru Binescu, tel. 0733 747 643.