Ne-au onorat cu prezenta la eveniment organizatiile partenere in proiect - Asociatia pentru Sprijinirea Dezvoltarii Rurale ASDR Dezmir si Ascendo S.R.L., reprezentanti ai autoritatilor din comunitatile rurale vizate, ai A.J.O.F.M Ilfov si mass-media. 
 
„Scopul demersului nostru este sa reducem dependenta de agricultura de subzistenta a familiilor din mediul rural si sa le  sprijinim sa isi diversifice veniturile. Proiectul MADE IN RURAL valorifica potentialul identificat prin desfasurarea in ultimii doi ani a programelor Atelierul de mestesuguri. Am suplimentat activitatile de formare profesionala cu un curs in domeniul turismului si am adaugat o campanie de constientizare, consiliere si mediere, astfel incat sa ajutam cat mai multi oameni sa isi gaseasca mai usor de lucru.” a declarat Adrian Secal, managerul proiectului.
 
Proiectul MADE IN RURAL se desfasoara in perioada 1 aprilie 2014 – 31 septembrie 2015 in  judetele Alba, Bistrita-Nasaud, Brasov, Constanta, Cluj, Dolj, Harghita, Ialomita, Iasi, Ilfov, Sibiu, Vaslui si Valcea. Aproape 1900 de persoane din mediul rural vor participa gratuit la sesiuni de informare, constientizare, calificare, consiliere si mediere profesionala. 
 
Campaniile de informare si consiliere vor debuta in luna iunie 2014 in cele noua judete vizate prin proiect si, in functie de rezultatele procesului de mediere, participantii vor fi inscrisi la cursuri de formare in tesatorie manuala sau lucrator in pensiune turistica.
 
In partea a doua a proiectului, oamenii instruiti in prima etapa vor putea urma cursuri de competente antreprenoriale si apoi concura intr-un concurs de planuri de afaceri. Cele mai reusite 200 de proiecte create de ei vor fi premiate, astfel incat sa poata fi transformate in realitate.  
 
In etapa finala a proiectului, vom crea sase ateliere mestesugaresti in care beneficiarii dornici sa inceapa o mica afacere isi vor continua activitatea dispunand gratuit de toate resursele necesare. Sustenabilitatea acestor eforturi va fi asigurata si prin infiintarea unei retele de cooperare si bune practici prin intermediul careia micii intreprinzatori vor putea sa faca schimb de experienta si sa contureze o strategie comuna de dezvoltare. 
 
 
Fundatia World Vision Romania desfasoara initiativa „MADE IN RURAL” in cadrul Programului pentru agricultura si dezvoltare economica care promoveaza investitiile in capitalul uman din mediul rural cu scopul dezvoltarii economiei locale competitive, sustenabile pe termen lung si in acord cu valorile si traditiile locale. Prosperitatea familiilor este esentiala pentru bunastarea copiilor, intrucat le ofera acestora sanse egale la educatie si dezvoltare, iar copiii se afla in centrul tuturor programelor noastre.
 
 
Claudia Tokacs
Specialist Comunicare 
MADE IN RURAL
claudia_tokacs@wvi.org / 0731.444.773
 
--------------------
Despre World Vision Romania
 
World Vision este o organizatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, dezvoltare comunitara si advocacy punand in centrul activitatii bunastarea copilului. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile rurale, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirati de valori crestine, lucram cu persoanele cele mai vulnerabile indiferent de religie, rasa, etnie sau gen. Ȋn 23 de ani de prezenta in Romania am ajutat peste 350.000 de copii si adulti, in 200 de comunitati din 8 judete.
 
World Vision Romania crede in sanse egale pentru copii de la sate si de la oras. De aceea deruleaza in comunitatile rurale programe de lunga durata pentru educatie si reducerea abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala. Copiilor li se faciliteaza astfel accesul la educatie formala si informala si la conditii de viata mai bune prin dezvoltarea comunitatilor in care traiesc.
Suntem partenerii comunitatilor in scopul de a le imputernici sa se autosustina, sa ofere bunastare copiilor si familiilor. Sustinem asociatiile comunitare si grupurile de initiativa sa creasca si sa se implice in dezvoltarea comunitatilor lor. Lucram cu asociatii constituite legal, si, de asemenea, cu grupuri informale de copii, tineri si adulti cu initiativa si entuziasm.