Automobilismul românesc și-a repornit motoarele după cele câteva luni de pauză neașteptată, iar platforma Femei în Motorsport continuă promovarea intensivă a prezențelor feminine implicate în toate ariile motorsportului autohton.
 
Raliul Argeșului Catena, care va avea loc pe 26-27 iunie, deschide și în 2020 Campionatul Național de Raliuri. Weekendul acesta se vor alinia la start peste 120 de sportivi, piloți și copiloți, dintre care 10 prezențe feminine. În plus, remarcăm și numeroase femei implicate în rol de oficial, arbitru sau organizator. Din partea oficialilor FRAS vor gestiona buna desfășurare a evenimentului Mimi Oros și Irina Pârcălăboiu.
 
În ordinea numerelor de concurs, le vom putea urmări evoluția pe probele speciale argeșene următoarelor sportive: Ioana Costea îl va copilota pe soțul său, Ovidiu Costea, în mașina de securitate cu numărul 0. Tânăra Francesca Maior face și în acest an echipaj cu fratele său, pilotul Norbert Maior, de data aceasta la bordul unui Peugeot 208 R2 cu care vor concura tot sub culorile echipei campioane Napoca Rally Academy.
 
Cristiana Oprea este și de această dată singura femeie pilot aliniată la start și păstrează materialul de concurs din anii precedenți, o Dacia Sandero de Cupa Dacia, însă de această dată în altă formulă decât cea a echipajului feminin care a consacrat-o. 
 
Ioana Stan revine în mașina de raliu după un sezon de absență, iar la Argeș îl va seconda pe Dorin Banciu la clasa NAT 11, care va pilota o Toyota Celica. La aceeași clasă, dar într-un Mitsubishi Lancer Evo IX, o regăsim și pe Delia Năstase, care va concura alături de pilotul Bogdan Năstase. O prezență relativ nouă în CNR este Dorina Luca, care de asemenea își va copilota soțul, pe Radu Luca, un pilot cu vechime în Cupa DACIA. Copilotul Carmen Poenaru, campioană națională absolută în 2017, va reveni la bordul Skodei Fabia R5 alături de pilotul Enis Arif, cu care a concurat și în 2019.
 
Și în Campionatul Național Rally2 ne bucurăm să regăsim femei care au concurat în anii anteriori. Mai exact, este vorba despre copilotul Bianca Radu, de data aceasta într-un Renault Clio de clasă A2 pilotat de Cristian Pesoțchi. Tot la A2 se aliniază la start Denisa Resiga, care concurează împreună cu soțul său, pilotul Emanuel Resiga, dar și copilotul Dariana Mateuț, care revine după un sezon de absență în dreapta lui Răzvan Potocean.
 
Organizatorii Raliului Argeșului încurajează prezența femeilor în motorsport și va susține concurentele cu surprize din partea Catena, marcând astfel primul proiect al platformei Femei în Motorsport dedicat exclusiv comunității formate de-a lungul ultimului an, la inițiativa fondatoarei Cristiana Oprea. 
 
Din cauza restricțiilor cauzate de COVID-19, accesul spectatorilor nu este permis pe probele speciale, însă raliul va ajunge direct în casele pasionaților printr-o serie de transmisiuni live de-a lungul celor două zile de concurs. Startul festiv al evenimentului, probele de vineri, Transfăgărășan - cea mai spectaculoasă specială de sâmbătă - și festivitatea de premiere vor fi în direct pe www.raliulargesului.ro în perioada 26-27 iunie, dar și pe paginile de facebook Raliul Argeșului și Eurosport Romania.