Între 5-10 februarie 2017 se desfăşoară Excepţionalii, un proiect de dezvoltare personală și profesională, organizat de Şcoala de Valori. Proiectul combină ateliere interactive, vizite în companii, întâlniri cu oameni-model și învățare practică prin implementarea de proiecte de impact în educaţie. Astfel, construim împreună o comunitate a liderilor de mâine.

FEBRUARIE ESTE LUNA ÎNTÂLNIRILOR ÎNTRE SCHIMBĂ-LUME AI ROMÂNIEI
În februarie, vacanţa inter-semestrială se va transforma pentru 60 de tineri excepţionali din toată ţara într-o experienţă concentrată de învăţare şi inspiraţie. Bucureştiul, locul de întâlnire, va deveni un incubator de idei creţe, unde excepţionalii vor face planul de bătaie pentru proiectele pe care ei înşişi le vor dezvolta în următoarele luni.
 
CINE SUNT EXCEPŢIONALII?
Pe Excepţionali n-ai cum să nu îi sesizezi în sala de clasă. Ies în evidenţă prin înţelegerea pe care o au asupra lucrurilor, întrebările deştepte şi argumentele logice cu care acoperă discuţiile în care se implică. Elevii excepţionali au o curiozitate aparte, deschidere faţă de nou şi o pasiune pentru lucrurile făcute la cele mai înalte standarde. Acordă timp şi energie lucrurilor în care cred, iar asta se reflectă în rezultatele pe care le au. Sunt olimpici, antreprenori, voluntari cu pasiune, sunt pasionaţi de ştiinţă ori se remarcă prin spiritul de lideri şi grija faţă de oameni şi societate.
 
CUM VA ARĂTA POVESTEA EXCEPŢIONALII 2017
Începând cu 5 februarie, Timp de 3 zile, excepţionalii vor trece prin ateliere de autocunoaştere şi dezvoltare personală, facilitate de traineri cu experienţă din Şcoala de Valori. Adolescenţii vor învăţa mai multe despre valorile personale, despre colaborare, prezentare, cum să ai un discurs persuasiv, inteligenţă emoţională, dar şi de cum să dezvolţi şi să implementezi o idee de proiect.
 
Proiectul pregăteşte pentru adolescenţi, în seara de 8 februarie, un eveniment de tip Biblioteca Vie, în care excepţionalii vor sta, preţ de câteva ore, în compania unor invitaţi aleşi pe sprânceană: antreprenori, influenceri, oameni care îşi dedică energia în proiecte sociale ori inovatori, care schimbă lumea prin puterea minţii lor. Vor putea primi inspiraţie din poveştile de viaţă şi de carieră a celor care aduc valoarea României, urmându-şi pasiunile.
 
Pentru ca adulţii în devenire să facă alegeri conştiente pentru viitorul lor, pe 9 februarie îi vom duce pe tineri în vizită la cele mai prestigioase companii şi instituţii din Bucureşti, ce şi-au câştigat renumele datorită impactului pe care l-au adus în societate de-a-lungul timpului. Aici, aceştia vor afla cum arată realitatea job-urilor la care aspiră, care sunt oportunităţile pe care le pot accesa şi unde ar putea ei să aducă plus valoare.
 
Ziua de 10 februarie va fi dedicată întâlnirii cu alergătorii care au susţinut proiectul şi care vor împărtăşi din gândurile şi emoţiile ce vin din răspunsul la întrebarea: “De ce ale(r)g să sprijin iniţiativele din domeniul educaţiei nonformale? De ce am ales Excepţionalii?”
 
Excepţionalii 2017 nu se sfâşeşte odată cu sfârşitul şederii în Bucureşti, din contră, provocările care îi vor creşte abia acum încep cu adevărat. Împărţiţi pe echipe şi îndrumaţi de către mentori din Şcoala de Valori şi din companiile partenere, tinerii vor crea planurile unor proiecte cu impact în educaţie, pe care le vor implementa în oraşele din care fac parte.
 
Pentru informaţii actualizate în timp real despre proiect, companiile şi oamenii minunaţi implicaţi în schimbarea societăţii prin educaţie, urmăriţi pagina: www.scoaladevalori.ro/portfolio-item/exceptionalii/.
 
Excepţionalii este un proiect organizat de Şcoala de Valori, sponsorizat de Banca Comercială Română (BCR), DB Schenker, Stefanini, NN Group, KFC România, având ca parteneri Transmaraton, Primăria Sectorului 5 Bucureşti, Endava.
 
***
Şcoala de Valori este o organizaţie non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea unei societăţi bazate pe valori prin educaţie inovativă. Punem sub semnul întrebării graniţele educaţiei tradiţionale şi creăm oportunitatea persoanelor de a accesa informaţii de valoare, experienţe de formare a caracterului, de a interacţiona cu modele pozitive şi de a avea expunere internaţională, cu scopul de a creşte responsabilitatea personală şi controlul fiecăruia asupra alegerilor personale.