Cursurile din cadrul English Access Microscholarship Program (cunoscut ca Access Program) sunt estimate sa inceapa in luna iunie 2015 si se vor incheia in decembrie 2016.

Programul se adreseaza elevilor cu varsta intre 15 si 17 ani, cu venituri foarte modeste, interesati sa-si perfectioneze abilitatile de comunicare in limba engleza si sa invete despre cultura si valorile americane. Pentru succesul programului, se vor selecta prin concurs doi profesori de limba engleza care sa lucreze cu un grup de 18 de elevi selectati tot prin competitie; grupul trebuie sa aiba intre sase si opt ore de engleza pe saptamana, in zile de lucru, alese prin consens intre profesori si elevi, astfel incat sa nu interfereze cu activitatea de invatamant, si, tot prin intelegere, in zilele de sambata.

In timpul vacantelor scolare pot avea loc cursuri in masura in care sunt disponibili atat profesorii cat si elevii. Se vor organiza doua tabere educationale de cate 4 zile (acestea vor avea loc numai in vacanta). 

Pornind de la tematica aprobata pentru acest program, despre a carui structura si continut profesorii selectati vor primi informatii complete imediat dupa incheierea concursului de selectie, acestia isi vor planifica activitatea pentru 360 de ore de curs (care includ orele din cele doua tabere). Cartile care se vor folosi in cadrul programului se vor procura din bugetul aprobat; alte materiale necesare cursului se pot utiliza de pe site-ul public gratuit cu resurse pentru limba engleza al Departamentului de Stat. Alte activitati din cadrul programului includ participarea elevilor la actiuni de voluntariat, aprofundarea cunostintelor acestora privind folosirea computerului in invatarea limbii engleze, intalniri cu diplomati si bursieri Fulbright americani, alumni romani ai programelor Fulbright etc. 

Profesorii interesati sa participe la concurs sunt invitati sa-si depuna candidatura prin e-mail, pana la data de 15 aprilie, la adresa de e-mail andreea@romanobutiq.ro.

Dosarul de candidatura consta intr-un CV si o scrisoare de intentie, din care sa rezulte calificarile si experienta in predarea limbii engleze, precum si motivatia candidatului si viziunea acestuia asupra predarii acestei limbi catre grupul-tinta mentionat, in contextul economic si cultural actual.

Etapele procesului de selecsie sunt evaluarea CV-urilor si a scrisorilor de intentie, urmata de un scurt interviu, care se va organiza numai cu finalistii primei etape.

Pentru informatii suplimentare si eventuale lamuriri, rugam profesorii candidati sa se adreseze Andreei Patru, coordonator de program la Asociatia RomanoButiQ, e-mail andreea@romanobutiq.ro

Multumim profesorilor interesati pentru dorinta de a-si aduce contributia la programul Access si le asteptam cu interes candidaturile.