Ediția a doua a Școlii de Vară Paulina, în memoria profesoarei Raluca Ana Medeșan, a început la Sâncel, județul Alba, satul natal al Ralucăi. Visul Ralucăi a fost să creeze o școală de vară autentică, bazată pe bucuria de a fi împreună și pe principiul că învățarea poate fi și distractivă. Ediția de anul acesta se axează pe desfășurarea de activități de literație și învățare remedială, una dintre direcțiile pe care Raluca și le dorea să le dezvolte în cariera sa profesională.

În această ediție a Școlii de Vară Paulina, aproximativ 150 de copii din comunitatea sânceleană și din mediul rural al județului Alba, cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani, se vor distra și vor participa la ateliere de limba română, teatru, educație media, educație nonformală, scriere creativă, educație pentru mediu și activități remediale, organizate de 30 de profesori din întreaga țară.

„Unul dintre lucrurile în care Raluca credea cu tărie este să continuăm să le arătăm oamenilor că sunt frumoși, iar în comunitatea ei, la Sâncel, am descoperit esența acestor cuvinte, alături de profesorii veniți special din toată țara. Împreună, am transformat activitățile astfel încât să îmbine principii pedagogice moderne, metode nonformale, resurse creative, toate într-un program dinamic, centrat pe povești care să-i provoace pe copii și să-i stimuleze”, a declarat Iulia Măndășescu, profesor la Școala Specială Gimnazială pentru Surzi nr. 1, București și organizatorul Școlii de Vară Paulina de la Sâncel.

Evenimentele și programul copiilor la Sâncel au fost organizate cu ajutorul localnicilor, unde toți profesorii au fost cazați în comunitate. Anul acesta, obiectivul Școlii de Vară Paulina este centrat pe desfășurarea activităților de literație și învățare remedială, dar și pe educație pentru mediu. Cei mici vor desfășura și acțiuni de ecologizare a satului, învățând, astfel, mai multe despre sustenabilitate și colectarea selectivă a deșeurilor.

Raluca Ana Medeșan a fost cofondatorul proiectului Profesorul digital, doctorand în Științele educației la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București și implicată în mai multe proiecte pentru modernizarea predării și a carierei didactice. De asemenea, Raluca a fost co-creatorul programelor de Managementul Carierei Didactice și Profesorul Digital din cadrul Finnish Teacher Training Center by ERI, dar și inițiatorul pilotului „Pepper – asistent de învățare la Școala Finlandeză Sibiu”.

Partenerii ediției a doua a Școlii de Vară Paulina de la Sâncel sunt Asociația Rotary Club Cișmigiu, SC Albaco Exim SRL, DFF Proiect Electric SRL, Fundația Dăruim Ajutăm Reconstruim, Fundația Didactica, Școala Gimnazială „Ion Pop Reteganul” Sâncel, Grădinița cu Program Normal Sâncel, Asociația de Părinți ai Școlii Gimnaziale „Ion Pop Reteganul” Sâncel, Casa Parohială Sâncel, Primăria Sâncel, NO’HAI și IA Sibiu, dar și familiei Ralucăi Ana Medeșan și comunității care s-a implicat activ, susținând proiectul prin donațiile #bursaPaulina.