• ”De la monolog la dialog” – tema Conferinței SuperTeach, ce va avea loc pe 18 noiembrie, la Aula Magna a Universității Politehnica din București – așează în premieră dascălii și părinții împreună, pentru a descoperi cum se poate comunică în triunghiul ”copil-părinte-profesor”.
  • Participă experți în educație, precum Oana Morar, Olimpia Meșa, Marcel Bartic, Nadia Tătaru, Seth Wilkins - UK, alături de profesori SuperTeach, părinți și copii. Detaliile privind agenda sunt disponibile AICI.
  • Relația profesor-părinte-elev va fi ilustrată pe scena evenimentului și prin piesa de teatru "Libertate - piesă pentru o sala de clasă", de Yann VERBURGH, în lectura actorilor Diana Cavallioti și Ciprian Nicula.

 

Profesorul trebuie să stăpânească foarte bine materia pe care o predă, dar să fie și înțelegător și empatic cu elevii, să știe să ofere feedback, să fie creativ în ceea ce privește conținutul și metodele de predare și să nu își privească cu superioritate elevii. De asemenea, dascălii ar trebui să își ajute elevii să nu aibă nevoie de meditații la nicio materie. Așa sună așteptările părinților de la profesorii copiilor lor și de la școală în general.

 

Care sunt dorințele, nevoile și responsabilitățile părinților în raport cu școala, ce așteptări au profesorii, cum poate funcționa un parteneriat părinte-profesor și ce stă în puterea fiecăruia să facă pentru a ajuta copiii să se dezvolte armonios și să învăța cu bucurie? Aceste teme vor fi discutate în cadrul Conferinței SuperTeach București, din 18 noiembrie, cel mai mare eveniment educațional din București dedicat atât profesorilor, cât și părinților și elevilor - copiii au acces gratuit eveniment, alături de părinți. Timp de o zi, participanții la conferință vor dezbate, alături de facilitatori de mentalitate deschisă în educație, profesori și invitați speciali, ce înseamnă în educație trecerea ”de la monolog la dialog”, respectiv cum comunicăm în triunghiul copil-părinte-profesor.

 

Pe scena conferinței vor urca Oana Moraru – expert în educație, fondatoarea Școlii Helikon, Olimpia Meșa – consultant și expert în design de învățare, autoarea cărții “Cum Învață Oamenii”, Nadia Tătaru – director Itsy Bitsy FM și președinta Asociației Părinților Isteți, Marcel Bartic – profesor, fondator al Școlii gimnaziale Evrika, Seth Wilkins – profesor și Education Lead, Institutul Arbinger UK, Cristina Bărbosu Ene – profesor de română și facilitator de mentalitate deschisă, profesorii pentru învățământul primar Claudia Cârstocea și Irina Vasile, alături de co-fondatorii SuperTeach Cristina Gheorghe, Dragoș Anastasiu și Felix Tătaru.

 

Educația nu începe și nu se termină la școală. Tocmai de aceea este foarte important să învățăm să comunicăm cu adevărat în triunghiul copil-părinte-profesor, și nu doar teoretic, ci practic, cu impact concret în beneficiul tuturor. Mentalitatea deschisă în educație ne oferă instrumentele necesare pentru a relaționa unii cu ceilalți mai eficient și mai constructiv și, astfel, să facem din școala românească un loc mai iubit și apreciat de toți participanții la educație”, spune Cristina Bărbosu Ene, profesor facilitator SuperTeach.

 

Pe lângă sesiunile plenare și piesa de teatru "Libertate - piesa pentru o sală de clasă" de Yann VERBURGH, în lectura actorilor Diana Cavallioti și Ciprian Nicula, regia Claudiu Goga,  conferința va include și zone expoziționale și de networking menite să le ofere participanților un cadru de discuții pe diverse teme de interes, cum ar fi Programul de Mentalitate Deschisă în Educație (Outward Mindset in Education), exemple de bune practici sau discuții pe anumite provocări întâlnite de dascăli și părinți în relația cu copiii sau cu școala.

 

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 18 noiembrie, începând cu ora 9.00, în Aula Magna – Universitatea Politehnica București, iar biletele și agenda sunt disponibile AICI.

 

Despre Asociația SuperTeach

SuperTeach este un proiect inițiat de antreprenori în sprijinul profesorilor și al sistemului de educație preuniversitar.  Misiunea proiectului SuperTeach este ca profesorii să descopere și să dezvolte măreția din fiecare copil. Acest lucru este realizat prin programul „Mentalitatea Deschisă în Educație”, creat de liderul global în schimbare de mentalitate, Arbinger Institute, USA.

 

***

 

Asociația SuperTeach acționează pe 4 direcții:

Conferințe: În cei patru ani de activitate, au avut loc 58 conferințe în marile orașe ale țării sau online. Zeci de speakeri, elite, specialiști în educație și antreprenoriat au inspirat peste 30.000 de profesori și educatori, promovând principii și instrumente ale unei mentalități deschise în educație aplicate la clasă.

Traininguri: 1.050 de profesori SuperTeach selectați dintre participanții la conferințele SuperTeach au absolvit programul de formare „Mentalitate Deschisă în Educație”, realizat în România de Institutul Dezvoltării Personale. Ne propunem să ajungem la peste 20.000 de profesori absolvenți ai programului.

Comunități: În prezent, SuperTeach dezvoltă comunități locale în 26 județe cu ajutorul celor 75 de facilitatori ai programului MDE și o Platformă Digitală de conținut educativ pentru toți profesorii interesați să evolueze în spiritul nevoilor societății actuale.

Școli SuperTeach: În octombrie 2021, Școala nr. 28 ”Dan Barbilian” din Constanța a devenit prima instituție de stat din România în care este implementat un amplu proiect de schimbare de mentalitate. Pe 2 martie 2022, a fost demarată intervenția și la Școala “Ștefan cel Mare” din Galați, iar proiectul va fi replicat în mai multe în instituții de învățământ din țară.

Celor 4 co-fondatori ai proiectului - Felix Tătaru (inițiator), Dragoș Anastasiu, Cristina Gheorghe și Alexandru Ghiță - li s-au alăturat încă din primul an (2017) și Felix Pătrășcanu, Andy Szekely și Părintele Constantin Necula. Asociația SuperTeach este rezultatul parteneriatului dintre Fundația Romanian Business Leaders (RBL), Institutul Dezvoltării Personale (IDP) și Grupul Educativa.

Mai multe detalii despre SuperTeach pot fi regăsite pe site-ul oficial și pe pagina de Facebook a asociației. Profesorii pot găsi resurse utile și pe grupul de Facebook SuperTeach.