Digitaliada, programul Fundației Orange ce susține educația digitală din România, a câștigat două dintre cele cinci premii ale competiției internaționale Engagement Makers. Nominalizat la categoria „Digital Equality”, programul Digitaliada s-a aflat printre cele trei proiecte europene, din numărul total de 12 inițiative finaliste, și a câștigat Premiul Publicului și Premiul Angajaților. Cele două premii sunt rezultatul votului online public desfășurat în perioada 8 iunie – 8 iulie.
 
Inițiativa a fost inclusă în finala competiției pentru contribuția adusă de Platforma Digitaliada educației din România, prin sistemul de management școlar gratuit care a ajutat peste 35.000 de profesori, elevi și părinți să continue învățarea online în 2020, mai ales pe durata închiderii școlilor din cauza pandemiei. Platforma a fost construită cu ajutorul profesorilor din comunitatea celor 50 de școli Digitaliada, care au creat conținut digital, au susținut cursuri și webinare de formare pentru alte cadre didactice și s-au mobilizat rapid pentru a muta școala în online atunci când a fost nevoie, dar și pentru a-și susține colegii în această provocare.
 
„Mulțumim părinților, profesorilor și tuturor comunităților care ni s-au alăturat în acest proiect și au contribuit la formarea și îmbunătățirea educației digitale din România, an de an. Efortul lor a fost recunoscut și aplaudat pe scenă deschisă la nivel european. Școlile din mediul rural care s-au asociat proiectului Digitaliada sunt de acum vizibile pe harta educațională a lumii. Proiectul nostru a fost votat de oameni din întreaga lume, ceea ce ne-a arătat, încă o dată, că am construit o comunitate unită și activă pentru educația de la noi din țară, de care suntem mândri și care îi inspiră și îi motivează și pe alții”, a declarat Dana Deac, președintele Fundației Orange.
 
Engagement Makers Award este o competiție organizată la nivelul Grupului Orange și se află la prima ediție. Aceasta a atras peste 200 de proiecte candidate, din toate colțurile lumii, în cele trei categorii ale competiției: angajamentul față de mediu, solidaritate și incluziune digitală. Membrii Comitetului Executiv al Grupului Orange au anunțat câștigătorii celor trei categorii precum și cele două trofee speciale oferite pentru proiectele cele mai apreciate în cadrul ceremoniei desfășurate la Paris pe 23 noiembrie.  
 
Proiectul Digitaliada promovează şi susține încă din 2016 utilizarea instrumentelor digitale moderne în învățământul gimnazial din România. 

***
Despre Digitaliada

Digitaliada este un program de educație digitală care se desfășoară cu avizul Ministerului Educației și care își propune încurajarea folosirii tehnologiei la clasă pentru îmbunătățirea performanței școlare în învățământul preuniversitar. Pentru a-i pregăti pe elevi pentru oportunitățile viitorului, Fundația Orange a investit până acum în cele șase ediții Digitaliada, 3,2 milioane euro și a sprijinit peste 16.000 de elevi din școli rurale să aibă acces egal la educație de calitate. 
 
Fundaţia Orange este o organizaţie non-profit care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Din anul 2012, Fundaţia Orange a investit peste 6 milioane de euro în cadrul programelor sale ce susțin dezvoltarea comunităților vulnerabile și integrarea persoanelor defavorizate, prin promovarea și implementarea tehnologiei și a metodelor digitale în proiecte de educație, cultură și incluziune socială.