eematico lansează STEaM kits - cursuri de știință și creativitate bazate pe kituri de bricolaj, care înseamnă un nou mod de a învăța online - cu activități practice și jucării educative de meșterit la fiecare lecție, pentru copii de 4-7 ani și 8-12 ani.

Programul a luat naștere în contextul pandemiei, deși ideea era încolțită în mințile fondatorilor de mai mult timp. Însă, în luna martie, ca mai toți tinerii antreprenori, și echipa eematico s-a văzut în fața situației de a nu-și mai putea derula activitatea. Încercând să găsească soluții pentru a supraviețui, cel mai clar lucru a fost că trebuie să facă ceea ce știu ei cel mai bine, adică să vină în sprijinul copiilor și desigur, și al părinților.
 
„Am fost în strânsă legătură cu părinții încă de la începutul acestei situații, încercând să culegem date din teren pentru a înțelege cel mai bine nevoile lor. Le-am ascultat temerile privind modul în care se derulează școala online, dar am înțeles și cât de greu este să muncească și să stea cu copiii acasă. Era limpede că trebuie să creăm un program educațional diferit, care să îi stimuleze pe cei mici și să le capteze atenția, care să le ofere părinților câteva momente de liniște și care să răspundă unor obiective educaționale bine definite. Ne-am dorit în același timp să valorizăm tot ceea ce am creat în ultimii 5 ani ca metodologie și concept didactic, prin urmare ne-am dorit să creăm o experiență cât mai asemănătoare de cea din sala de curs.” spune Ion Neculai, cofondator eematico. 
 
Noul program educațional vine sub forma unor kituri care conțin 4 lecții, fiecare având materiale didactice de meșterit și explorat. Săptămânal, pentru a parcurge lecția copiii pot urmări video-urile pregătite de trainerii noștri sau pot participa la lecția online prin intermediul Zoom. Mânuțele și creativitatea sunt solicitate la maximum, iar utilizarea ecranului este echilibrată și redusă cât mai mult posibil. Copiii bricolează, explorează, căută răspunsuri la întrebări nebănuite, rezolvă provocări, se joacă și învață în continuare.
 
„Am plecat de la conceptul STEaM, care este acronimul pentru știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică. Noțiuni din aceste domenii și aplicabilitatea lor în lumea reală sunt descoperite de cei mici cu ajutorul activităților practice și a proiectelor de bricolaj. Învățarea este una activă, distractivă și ajută la soluționarea problemelor complexe.", spune Ion.
 
STEaM kits se bucură și de o platformă nouă, mai ușor de utilizat și cu mai multe beneficii pentru utilizatori, pe care echipa a reușit să o dezvolte cu ajutorul grantului câștigat în cadrul competiției organizate de Unicredit Bank și Asociația Minți Creative. Acum clienții pot plăti cu cardul direct în platformă, au cont de client unde pot urmări video-urile lecțiilor și pot folosi activitățile interactive onlinel complementare. Ba mai mult, oricine își poate face cont pe platformă și are acces la continutul din educa-tiv din platformă, chiar dacă nu au achiziționat kitul.

„Lecțiile sunt dezvoltate în așa fel, încât chiar dacă nu ai kitul achiziționat, poți învăța o mulțime de lucruri. Cei mici pot înțelege cum funcționează anumite proiecte, pot înțelege un concept și pot ulterior să îți dezvolte propriile lor proiecte, plecând de la ceea ce au văzut. Ne dorim să îi sprijinim și pe cei care nu își permit achiziționarea unui kit, de aceea, înregistrarea pe platformă și accesul la video-urile lecțiilor sunt gratuite."
- Ion Neculai.