In anul 1982, François Mitterrand, proaspat ales presedintele Frantei, este pus fata in fata cu Nicolae Ceausescu, prin intermediul unei povesti de spionaj demna de un roman politist. Un conflict in plin Razboi Rece, o lupta dusa in culise de catre serviciile secrete ale celor doua state, DST, respectiv redutabila Securitate. 

In luna ianuarie 1982, Ceausescu ii cere unuia dintre agentii sai sa asasineze la Paris doi disidenti, pe scriitorii Virgil Tanase si Paul Goma, ambii cetateni francezi. Tentativa Securitatii de asasinare a celor doi scriitori romani este zadarnicita de serviciul francez de contrainformatii, DST, si contrata prin cea mai spectaculoasa si sofisticata diversiune din perioada Razboiului Rece: “Afacerea Tanase”, cum a numit-o presa franceza. 

In pofida unei mediatizari superlative in epoca, resorturile secrete ale celebrei afaceri au ramas ascunse. Protagonistii politici ai conflictului, presedintele francez François Mitterrand si dictatorul roman Nicolae Ceausescu, s-au confruntat pe un fundal senzational al speculatiilor mediatice, manevrelor diversioniste, intrigilor de culise si al unor actiuni de risc extrem. Motivele reale ale acestui episod exceptional de razboi secret le aflam abia acum, ca urmare a unei ample investigatii reconstituite in filmul documentar “Afacerea Tanase. Leapsa pe murite”. 
 
Liviu Tofan este jurnalist si cercetator al evenimentelor din timpul Razboiului Rece, pe care le-a trait in anii 1970-80 ca redactor la Radio Europa Libera. Liviu Tofan a lucrat timp de 20 de ani la postul american de radio Europa Libera (RFE/RL), mai intii ca redactor de stiri. A devenit sef al serviciului de stiri (News Chief) in 1980, apoi director adjunct al Departamentului Romanesc. Revenit in Romania dupa inlaturarea regimului comunist, Liviu Tofan a infiintat si condus pina in 1994 redactia din Bucuresti a Radio Europa Libera. A fost cofondator si director al Radio Total (96,9 FM), si a realizat diverse productii TV. Din 2008, Liviu Tofan este directorul Institutului Roman de Istorie Recenta (IRIR), o fundatie independenta. A publicat in 2012 “A patra ipoteza. Ancheta despre o uluitoare afacere de spionaj” si “Sacalul Securitatii. Teroristul Carlos in solda spionajului romanesc” in 2013 (Polirom).
 
La dezbaterea media ce va avea loc dupa proiectie vor mai lua parte: Cristian Teodorescu (scriitor si  publicist), Florin Iaru (scriitor si publicist), Liviu Taranu (cercetator C.N.S.A.S.) si Cornel Ivanciuc (jurnalist).
 
"Afacerea Tanase. Leapsa pe murite" este o productie Libra Film, producator Tudor Giurgiu, regia Ionut Teianu, scenariu Ionut Teianu si Liviu Tofan. Filmul a fost prezentat in avanpremiera la FFIR 2013 si a avut premiera in octombrie 2013.
 
Frontline Club Bucuresti isi propune sa devina un punct si un prilej de intalnire, atat pentru jurnalistii romani, cat si pentru reprezentantii societatii civile dornici sa dezbata pe marginea subiectelor aflate pe agenda publica, atat in Romania, cat si la nivel international.
 
Programul clubului in perioada februarie – mai 2014 va include mai multe proiectii de film, cat si dezbateri media.
 
Frontline Club are ca scop sustinerea si promovarea jurnalismului independent si a fost infiintat in anul 2003 de catre Vaughan Smith, recunoscut jurnalist, cameraman si videoreporter in zone de conflict. De-a lungul anilor, activitatea jurnalistica a lui Smith s-a concentrat pe corespondenta de razboi din Iraq, Afghanistan, Bosnia si Kosovo. 
http://www.vaughansmith.com/.
 
Detalii despre activitatile si despre proiectele Frontline Club regasiti pe paginile dedicate:
http://www.frontlineclub.com/about-us/ 
http://www.frontlineclub.com/romania/  
 
Parteneri media: Sapte Seri, Dilema Veche, RFI Romania, LiterNet.ro, Dela0.ro, Vice Romania, SUB25, Institute, The Magazine. Frontline Club Bucuresti este sustinut de Fundatia Gala Societatii Civile.