Filiala Bucuresti a Comunitatii Armane din Romania anunta finalizarea proiectului „Anveatsã armãneashti!” / „Invata aromana!”, desfasurat in perioada aprilie 2015 - aprilie 2016, in parteneriat cu asociatia „Katalónska Húsið á Íslandi” (“Casa Catalana din Islanda”). 
 
Prin activitatile implementate pe parcursul unui an, proiectul si-a atins indicatorii si scopul pentru care a fost initiat si anume acela de a-si aduce aportul la protejarea si conservarea patrimoniului cultural imaterial al comunitatii de armani (aromani), precum si la facilitarea accesului publicului larg la valorile culturale ale acestui grup etnic.
 
Peste 240 ore de curs pentru copii si adulti, 12 costume traditionale, participari la concursuri si evenimente cu caracter educational/cultural, aplicatia interactiva de tip e-learning,  20 audio-book-uri cu continut cultural divers (muzica, poezie, cursuri, teatru, etc.) sau „Serile culturale armanesti de la Reykjavik” reprezinta principalele realizari ale proiectului.

"Cred ca proiectul nostru, prin activitatile sale atat de variate, ne-a adus tuturor celor implicati sentimentul ca ne onoram strabunii prin efortul depus. Avem convingerea ca materialele realizate isi vor gasi o aplicabilitate imediata si larga in cadrul comunitatii; acestea au fost elaborate cu atentie, exigenta si mai ales cu pasiune. Le consider minunate si - avand in vedere complexitatea finalizarii lor - mi se pare aproape de necrezut ca le avem gata pe toate la timp (costume, caiete, platforma tip “e-learning”, audio book-uri), asa dupa cum ne-am propus." - a mentionat coordonatoarea proiectului, Elena Saricu-Todica. 
 
“Rezultatele proiectului nostru vor putea fi utilizate si de catre alte asociatii ale armanior din diverse tari, iar platforma de tip e-learning este un exemplu incontestabil de sustenabilitate”, a declarat domnul Dumitru Tosa  - presedintele Filialei Bucuresti a Comunitatii Armane din Romania.
 
Proiectul “„Anveatsã armãneashti!”” a fost finantat printr-un  grant oferit de Islanda, Liechtenstein si Norvegia,  prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014, programul PA16/RO12 „Conservarea si revitalizarea patrimoniului cultural si natural”.
 
 
Pentru mai multe informatii, va rugam contactati:
contact@anveatsaarmaneashti.com