Pe termen lung, scopul proiectului consta in crearea de oportunitati pentru imbunatatirea nivelului de trai, local si global, si inchegarea unei puternice comunitati open-source. The Maker Revolution, trend global la care adera si NOD makerspace, este reprezentat de creativii si antreprenorii care reusesc sa treaca de la idee la implementare si sunt dispusi sa lucreze impreuna pentru atingerea obiectivelor. Acesta isi are originea in cultura DIY si a influentat puternic educatia, mediul de afaceri si designul, mai intâi la nivel international, iar acum pe plan local. 

Dezvoltat de o echipa de tineri antreprenori, NOD makerspace a implicat o investitie de 120.000 euro si sase luni de lucru pentru amenajarea halei din fosta Fabrica de Bumbac. NOD makerspace va functiona pe baza de membership, cu doua tipuri de abonament lunar: Basic (120 euro) sau Pro (160 euro), abonament care ofera acces la toate echipamentele speciale. Pentru echipe, preturile abonamentelor sunt reduse. Membrii vor avea acces la zona open space, echipata cu scule si echipamente pentru fabricatie manuala si digitala, zece ateliere, sala de conferinte, zona de relaxare, sala de workshop-uri, atelier de prelucrare a lemnului si a metalului, ateliere de vopsitorie, sablare, sudura, atelier de croitorie.

“Vom oferi consultanta si sprijin pentru proiecte, de la concept la implementare, din domenii precum: planificare urbana, arhitectura, design grafic sau de obiect, tipografie digitala, fotografie, antreprenoriat si business management. Ne-am propus sa sprijinim democratizarea designului, a ingineriei si a educatiei creative. Membrii nostri vor fi ajutati sa-si transforme ideile in afaceri sustenabile”, au declarat arhitectii Tamina Lolev si Florin Cobuz, doi dintre coordonatorii proiectului.
 
Pe lAnga functia de incubator de business, NOD makerspace este si un facilitator de educatie, oferind cursuri complementare (de folosire a uneltelor speciale - Laser Cutter, router CNC etc. -, pentru prelucrarea lemnului, de introducere in sudura, electronica, modelare 3D, Grasshopper, Arduino, Raspberry Pi si Software Autodesk) sau adiacente (Marketing, post-procesare, Photoshop, croitorie, design de obiect, modelare 3D avansata, initiere in design pentru copii).
 
Pentru informatii suplimentare:
Anca Apolozan, MSLGROUP The Practice - ancaA@thepractice.ro 
Catalin Bran, MSLGROUP The Practice – catalin@thepractice.ro