Acesta va fi transmis live pe Internet (streaming), marti, 12 aprilie 2016, incepand cu ora 12.00. Live streaming-ul va fi disponibil pe pagina APDETIC - www.asociatiait.ro.
 
Cu siguranta veti avea numeroase intrebari legate de acest subiect, de aceea va incurajam ca la sfarsitul evenimentului sa adresati intrebari speaker-ilor fie pe chat, disponibil pe pagina www.asociatiait.ro, fie printr-un mesaj pe pagina de Facebook a proiectului eSkills for Jobs Romania https://web.facebook.com/eskillsromania.
Despre campania eSkills 2016 Romania:
Comisia Europeana si Presedintia Letoniei a Consiliului UE au lansat in 13 martie 2015 la Riga “Campania eSkills for jobs 2015-2016”, o ampla initiativa de constientizare menita sa abordeze problemele legate de decalajul de competente digitale la nivelul Uniunii Europene si sa mobilizeze statele membre, mediul academic si industria ITC in vederea gasirii solutiilor de reducere a acestui decalaj la orizontul anului 2020, stimularii investitiilor in domeniul educational si crearii de locuri de munca cu scopul impulsionarii ritmului de crestere economica in Europa.
 
Initiativa Comisiei Europene a pornit de la constatarea decalajului existent intre nevoile economiei digitale, pe de o parte, si competentele si capacitatile fortei de munca actuale din statele membre, pe de alta parte.  Asa cum se evidentiaza in Manifestul competentelor digitale (www.asociatiat.ro) in ciuda faptului ca nivelul somajului in randul tineretului european atinge cota de 22%, angajatorii afirma ca nu gasesc candidati pentru locurile de munca vacante care necesita competente digitale.  Iar acest decalaj intre cerere si oferta de forta de munca specializata tinde sa se acutizeze, la orizontul anului 2020 estimandu-se un deficit de circa 850.000 specialisti la nivel european. Si in Romania, numarul de locuri de munca ce implica competente digitale cerute si disponibile pe piata este net superior ofertei.  Cei 7.000 de absolventi de facultati de profil nu acopera nevoile anuale ale angajatorilor din sectorul ITC, care depasesc usor 15.000.  Avand in vedere dinamica sectorului ITC in Romania, cererea de cadre in acest domeniu va cunoaste noi cote in urmatorii ani.
 
APDETIC (www.asociatiait.ro) coordoneaza in Romania inca din 2010 campaniile europene ”eSkills for jobs” si ”Watify – Stimulating digital entrepreneurship”. Aceste campanii isi propun sa informeze si sa constientizeze tinerii, intreprinzatorii, start-up-urile asupra multiplelor oportunitati pe care le ofera tehnologia digitala.  Intre activitatile derulate in cadrul acestor campanii s-au inscris conferinte, seminarii, vizite la companii de IT, concursuri online, tabere cu profil IT, elaborarea de ghiduri pentru utilizatorii de internet.
 
Studii recente ale Comisiei Europene estimeaza ca nevoia de specialisti IT la nivel European va depasi 750.000 pana in 2020. Pe masura ce tehnologia digitala devine motorul celei de-a patra revolutii industriale si se dezvolta modele de business noi, este esential ca firmele sa angajeze persoane cu inalte competente digitale care sa contribuie la viitorul economiei digitale europene. Declara Valentin Negoita, Presedinte APDETIC.