Tinerii din România vor fi inspirați și încurajați să aibă un impact pozitiv prin recunoașterea demnității în propria persoana și în ceilalți. Pe 17 octombrie zeci de mii de tineri din întreaga lume vor sărbatori Ziua Demnității / Dignity Day, eveniment anual organizat de Global Dignity, o inițiativă non-profit activă în peste 70 de țări. 
 
In România, Asociația Global Dignity va marca momentul printr-o întâlnire cu elevii de la Scoala Ferdinand I din București, cu care voluntarii organizației vor purta un dialog despre ce înseamnă demnitatea și vor discuta despre situații concrete în care putem practica demnitatea. Mesajul cu care organizația merge către tineri este: ”Ai dreptul să devii tu!”, iar modul prin care fiecare își poate atinge potențialul este prin identificarea și aderarea la valori în care cred și pe care le practică zi de zi (e.g. respect, încredere, perseverență, curaj).
 
În România, Asociația Global Dignity a lucrat până în acest moment cu peste 9.000 de tineri, având vârste cuprinse între 12 și 18 ani, în aprox. 90 de școli din București, cu sprijinul a peste 50 de voluntari și 600 de profesori. 
 
Anual, organziația realizează o stastistică a valorilor cu care elevii români asociază demnitatea. În anul scolar trecut, tinerii cu care organizația a interacționat au vorbit despre demnitate în termeni de: respect (de sine), onoare, mândrie, asumare, încredere (de sine) etc. Topul cu cele 10 valori poate fi consultat AICI. 
 
Pe 17  octombrie, organizațiile Global Dignity din întreaga lume vor desfașura o serie de evenimente prin care să marcheze Ziua Internațională a Demnității / Global Dignity Day în școli, centre comunitare, tabere de refugiați etc.
 
Ziua Demnității / Dignity Day, precum și activitățile constante ale Global Dignity, promovează valorile toleranței, înțelegerii, compasiunii și iubirii. Tinerii cu care organizația lucrează înteleg că respectul, ambiția, perseverența și participarea le crează un viitor mai bun și chiar ei sunt în mare masură artizanii acestui viitor.
 
ASR Prințul Haakonal Norvegiei, Co-Fondator al Global Dignity, afirmă: “Atunci când Pekka Himanen, John Bryant și eu am avut ideea de a crea Global Dignity, ne-am propus să cultivăm ceea ce oamenii au în comun. Încă avem mult de lucru la acest capitol, însă această idee crește constant, în special în rândul tinerilor. Așadar, prin sărbătorirea Dignity Day încercăm să marcăm, încă o dată, faptul că demnitatea fiecărei persoane poate să schimbe lumea cu adevărat.” 
 
”Ce observăm adesea în România, în urma interacțiunilor pe care le avem cu tinerii de aici, este că pentru unii dintre ei, este pentru prima dată când s-au gândit cine ar putea deveni ei, în varianta lor cea mai bună. Sunt surprinși, de multe ori, că niște adulți voluntari pe care îi văd ca pe niște modele de urmat sunt curioși în legatură cu viitorul lor. Sunt, de semenea, recunoscători acestor voluntari că îi ajută să conștientizeze cum pot să îți atingă potențialul maxim și că la ei este responsabilitatea de a produce schimbare: chiar în fiecare dintre ei. Ce facem, în esență, este că accesibilizăm ideea ”Ai dreptul să devii tu!” și să încurajăm copiii să facă pași concreți către a ajunge acolo unde își doresc”, adaugă Georgiana Giba, Project Manager în cadrul organizației din România. 
 
Dignity Day este un moment celebrat în mai multe țări pe parcursul lunii octombrie: Canada, Pakistan, Germania, Portugalia, Costa Rica, Polonia și multe altele, unde organizația este activă.  

***
Despre GLOBAL DIGNITY
Global Dignity are misiunea de a promova ideea că fiecare persoană merită să traiască o viață cu demnitate.
În 2006, în cadrul Forumului Economic Mondial, trei prieteni, membri ai Young Global Leaders, au căutat să înțeleagă mai bine cauzele pentru care în lumea noastra există nedreptate și intoleranță. Concluzia lor a fost că acest lucru se întamplă din cauza unei lipse a demnității și a recunoașterii faptului că avem cu toții un fond uman comun. Atunci au înțeles că acest lucru se datorează lipsei unei înțelegeri clare a conceptului de demnitate.
 
Hotărâți să unească cât mai mulți oameni în jurul ideii că fiecare merită să traiască o viață cu demnitate, acești trei lideri – ASR Printul Haakon al Norgeviei, John Hope Bryant, CEO și Fondator Operation Hope și 

Pekka Himanen, autor, profesor și fost consilier al președintelui finlandez Martti Ahtisaari — au lansat Global Dignity organizând un atelier educațional într-o școală din Elveția. Arhiepiscopul Desmond Tutu și Richard Branson i-au însoțit în acea vizită la școala. Ambii au fost impresionați de experiență, astfel că au decis să se alăture inițiativei și să facă parte din Boardul organizației.
Astfel a fost fondată organizația Global Dignity.
 
De atunci, organizația este activă în peste 70 de țări, având o rețea extinsă de voluntari care facilitează sesiuni de lucru cu copiii și tinerii cu care organizația lucrează.