Între 24 august și 2 septembrie, sportivul de anduranță Andrei Roșu a participat la prima ediție a Deca Ultratriathlon Switzerland, cea mai dură competiție a sa de până acum. Timp de 10 zile, Andrei, singurul român participant, a parcurs 38 de km înot, 1800 de km pedalând pe bicicletă și a alergat 422 de km în apropierea localității Buchs din Cantonul elvețian St. Gallen. Sportivul și-a dedicat efortul pentru dezvoltarea campusului socio-medical HOSPICE de la Adunații-Copăceni, destinat copiilor care suferă de boli incurabile și cu prognostic de viață limitat, pentru care va traversa, în 2017, Oceanul Atlantic în cadrul cursei Atlantic Challenge powered by Kaufland.
 
La cursă au fost înscriși 13 participanți, însă doar 9 dintre aceștia au reușit încheie cu bine cele zece zile de efort fizic și psihic supraomenesc, sportivul român, care s-a pregătit intens pentru această încercare, numărându-se printre aceștia.

„Aș fi vrut să spun despre această cursă că a fost grea, extenuantă, că m-a dus la limita puterilor fizice, că m-a făcut să urlu de durere, că m-a făcut să îmi blestem ziua în care m-am înscris la ea s.a.m.d. Dar, privind cu luciditatea celor 6-7 zile scurse de la trecerea liniei de sosire, îmi dau seama că a fost o ‘competiție’ abordabilă, care a cerut o pregătire foarte minuțioasă (<Cu cât transpiri mai mult la antrenamente, cu atât sângerezi mai puțin în luptă>) și multă, foarte multă răbdare. Inclusiv pentru depășirea momentelor – care, ÎNTOTDEAUNA, sunt TEMPORARE”, a scris Andrei Roșu pe blogul său, acolo unde poate fi citită povestea întregii aventuri supraomenești de la Deca UltraTri.

În decembrie 2017, Andrei Roșu și alți trei temerari vor pleca într-o altă competiție extremă, Atlantic Challenge powered by Kaufland, în cadrul căreia vor traversa Oceanul Atlantic între La Gomera (Insulele Canare) şi Antigua cu o barcă cu vâsle. De la start, timp de aproximativ 60 de zile, cei patru membrii ai primei echipe româneşti participante la această competiţie îşi vor uni puterile pentru a vâsli cei 5000 de kilometri din Oceanul Atlantic. 
Echipa Atlantic4 susține cauza dezvoltării unui campus socio-medical al HOSPICE Casa Speranței la Adunații-Copăceni și și-a propus să strângă 500.000 de lei prin această acțiune. Donațiile se pot face pe pagina de Galantom a echipei, iar cei interesați pot afla mai multe despre cursă pe pagina https://www.atlantic4.ro


***
HOSPICE Casa Speranței,
organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip. 

Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 24 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 20.000 de copii și adulți cu boli incurabile.

HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.