In fiecare an in Romania peste 150.000 de persoane au nevoie de acest tip de ingrijire in lupta lor cu o boala incurabila. Mai putin de 7% dintre acestia primesc sprijin la momentul potrivit. HOSPICE crede in ingrijirea paliativa ca drept al omului. Viziunea noastra este ca in Romania toti pacientii cu boli incurabile sa beneficieze de servicii adecvate de ingrijire paliativa, la momentul potrivit, pentru a trai cu demnitate fiecare clipa, alaturi de cei dragi.

In campania HOSPICE de anul trecut, organizatia a colectat 1.618.972 de lei, de la 188 de companii, o crestere de 59% fata de 2013. Cu fondurile pe care ne propunem sa le strangem in acest an vom putea oferi gratuit 6000 de vizite la domiciliul bolnavilor, 4000 de zile de internare in unitatile cu paturi din Bucuresti si Brasov, precum si 3000 de participari in centrele de zi.

Si in acest an campania HOSPICE Casa Sperantei este sustinuta de Corina Danila, realizator al emisiunii Ieri-Azi-Maine difuzata de luni pana vineri la TVR 2.
 
Potrivit Legii nr. 32/1994, societatile comerciale pot directiona pana la 20% din impozitul pe profit catre organizatii neguvernamentale, in limita a 0,3% din cifra de afaceri, limita care se va majora la 0,5% in 2016. Doar 21% dintre firmele care au realizat profit in 2014 au utilizat-o pentru a directiona fonduri catre organizatiile non-guvernamentale, conform datelor furnizate de ANAF fundatiei HOSPICE Casa Sperantei. Companiile pot redirectiona acesti bani, fara niciun cost, pana la finalul anului. Actele si informatiile complete referitoare la procedura pot fi gasite pe site-ul de campanie, la adresa 20.hospice.ro. 

Datele ANAF mai arata ca, in 2014, 137.909 de societati comerciale au realizat profit.
Dintre acestea doar 28.545 au inregistrat cheltuieli de sponsorizare, mecenat sau cu burse private, suma totala directionata anul trecut fiind de peste 554 de milioane de lei. O analiza HOSPICE a concluzionat ca suma totala care putea fi directionata de companii catre sectorul non-profit prin sponsorizare in 2014 ajunge la 1.412.412.395 de lei, echivalentul a 318 milioane de euro. Cu doar o treime din aceasta suma, s-ar putea construi in Romania 16 de centre de ingrijiri paliative, care sa ofere servicii gratuite pentru 32.000 de persoane cu boli incurabile pe o perioada de 12 luni.
 
Parteneri media:
TVR, PRO TV, Business Review, Magazinul Progresiv, HRB Trends, Piata, Evenimentul zilei, Capital, Revista CARIERE, Spectacular, SPIN Media, Europa FM, Forbes.
 
***
HOSPICE Casa Sperantei, organizatie non-profit infiintata in 1992 la Brasov, a introdus conceptul de ingrijire paliativa in Romania. HOSPICE este cea mai mare fundatie din tara, care ofera gratuit servicii specializate de acest tip. 
 
Organizatia isi desfasoara activitatea in Brasov si Bucuresti, ingrijind copii si adulti diagnosticati cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de ingrijire paliativa, care sunt oferite in centre de zi, ambulatorii si unitati proprii pentru internare, la domiciliul pacientilor si in spitalele partenere. 
 
HOSPICE Casa Sperantei dezvolta ingrijirea paliativa la nivel national si international prin informare, prin programe educationale dedicate profesionistilor, pacientilor si comunitatii si prin imbunatatirea legislatiei in materie.