În contextul pandemiei de COVID-19, Fundația United Way România a oferit suport pentru întoarcerea copiilor în siguranță la școală, printr-o donație importantă a companiei Naguma Medical Supply SRL de 1.200.000 de măști de protecție.

United Way România a trimis în luna februarie 1.200.000 de măști de protecție în școli, grădinițe, centre educaționale din București, Cluj și Timișoara și în zonele limitrofe. Acest necesar a fost calculat pentru un număr de peste 12.000 de persoane, pe o perioadă de 3 luni.

Astfel, măștile de protecție au fost distribuite unui număr de 5.000 de elevi, din peste 30 de școli și grădinițe partenere, 4.000 de copii din zone vulnerabile, ajutati in cadrul centrelor educaționale, 800 de vârstnici, cu o situație materială precară, 1.500 de adulți și 400 de tineri defavorizați, precum și 500 de specialiști din prima linie și voluntari.

„Pandemia ne-a schimbat și ne-a afectat viața tuturor, iar copiii au nevoie de susținerea și de ajutorul nostru pentru a se menține sănătoși și a reveni în siguranță la școală. Ne-am dorit ca aceste măști de protecție să ajungă cât mai repede la școli, grădinițe, centre educaționale şi vrem să mulțumim partenerului nostru, compania Naguma Medical Supply SRL, pentru tot suportul oferit și donația făcută”, a afirmat Adriana Dobrea, director executiv United Way România.

"Suntem onorați să contribuim la eforturile United Way menite să sprijine educația copiilor din România, oferindu-le protecție într-o perioadă atât de dificilă pentru noi toți, dar mai ales pentru cei mici. Le mulțumim pe această cale pentru oportunitate și încredere." a mărturist Ashton Topolinski, Naguma Digital Marketing Manager.


Prin această acțiune, United Way România susține educația și întoarcerea copiilor în condiții de siguranță la școală și îndeamnă la responsabilitate socială și solidaritate, prin menținerea standardelor de igienă, protecție și siguranță. Încă de la începutul pandemiei de COVID-19, Fundația United Way România, cu sprijinul partenerilor săi, a demarat proiecte și acțiuni atât pentru a susține cadrele medicale din linia întâi, cât și pentru a proteja persoanele care fac parte din grupurile vulnerabile și cu risc.

Dacă doriți să participați la acțiunile demarate de Fundația United Way România, o puteți face prin donații directe în următoarele conturi:
În RON: RO 67 RZBR 0000 0600 0510 0708
În EUR: RO 72 RZBR 0000 0600 0805 8342
În USD: RO 97 RZBR 0000 0600 0520 4928

***
Despre Fundația United Way România


United Way România este o fundaţie românească afiliată la United Way Worldwide, SUA, a cărei activitate se concentrează pe cele trei direcţii care pun bazele unei comunităţi prospere: acces la o educaţie de calitate, servicii bune de sănătate şi un venit suficient pentru a întreţine o familie. Acţionăm ca un organizator comunitar, mobilizând o reţea extinsă de parteneri din comunitate - ONG-uri, companii, instituţii publice, lideri din societatea civilă, donatori şi voluntari - să îşi coordoneze eforturile pentru a produce un impact colectiv. Programele United Way România sprijină anual peste 11.500 de persoane în dificultate, cu susţinerea a peste 3.500 de donatori individuali, 37 de donatori majori, 100 de companii şi peste 250 de voluntari.

Despre Naguma Medical Supply

Naguma Medical Supply SRL s-a alăturat campaniei de luptă împotriva COVID-19 la începutul lunii martie, asumându-și misiunea de a furniza cetățenilor din România și Uniunea Europeană echipamente de protecție de calitate. Până acum, Naguma a donat diferitelor organizații peste 500.000 de măști sau echivalentul în bani. Totodată, Naguma a furnizat României și altor țări din Uniunea Europeană peste 30 de milioane de măști și va continua să sprijine lupta împotriva COVID-19.  

Naguma este o companie nou-înființată de familia de investitori Topolinski (tatăl Michael și cei trei copii - Tyler, Michael și Ashton), prezentă în România de peste 13 ani și activând cu precădere în domeniul dezvoltărilor imobiliare. Pe termen lung, familia canadiană își propune ca Naguma să devină un furnizor de măști și alte echipamente individuale de protecție (EIP) pentru Europa de Est.

Photo credits: Unsplash, Mika Baumeister.