După un an în care pandemia i-a ținut departe de spațiile publice în care aveau ocazia să prezinte activitatea UNICEF în România și să atragă noi susținători ai programelor derulate de organizație în beneficiul copiilor, Fundraiserii UNICEF au reluat activitatea de atragere de fonduri în București. De sâmbătă, 8 mai, aceștia îi întâmpină pe vizitatorii celei de-a zecea ediții a expoziției World Press Photo în România, în deplină siguranță pentru toți, în fața intrării Muzeului Național de Artă al României, din Strada Știrbei Vodă, nr. 1-3. Expoziția poate fi vizitată în București până pe 26 mai.
 
Pentru că munca UNICEF de a produce schimbări reale, sustenabile, în viețile copiilor din România este una de durată, sprijinul financiar trebuie să fie constant și pe termen lung. Fundraiserii UNICEF intră în dialog cu potențialii susținători, propunându-le completarea și semnarea unui mandat de debit direct, prin care, o sumă aleasă de donator va fi debitată din contul acestuia, lunar, fiind direcționată către programele UNICEF în beneficiul copiilor. 
 
După completarea și semnarea mandatului - procedură care durează două minute -, mandatul este verificat și prelucrat de bancă, donația realizându-se automat, în fiecare lună. Din 2013 până în prezent, peste 26.000 de Prieteni UNICEF au semnat un mandat de debit direct, ajutând organizația să aibă un impact durabil în viețile copiilor care au cel mai mult nevoie de ajutor.
 
Semnatarul mandatului de debit direct poate decide în orice moment să întrerupă donația, solicitând acest lucru băncii unde are contul deschis sau contactând UNICEF. Donații lunare se pot face și prin trimiterea unui SMS cu textul COPIL la 8864 (donația de 4 euro lunar) sau la 8844 (donație de 2 euro lunar). De asemenea, donații online lunare sau unice se pot face și online
 
„Ne bucurăm că Fundraiserii UNICEF au oportunitatea de a-i întâmpina pe vizitatorii World Press Photo și le mulțumim organizatorilor pentru această oportunitate. UNICEF susține fotojurnalismul de calitate, care are un impact major asupra aducerii în fața publicului a problemelor cu care se confruntă copiii din întreaga lume, punând presiune pe factorii de decizie pentru a-i proteja”, a declarat Pieter Bult, Reprezentant UNICEF în România.
 
Expoziția World Press Photo este la cea de a 64-a ediție la nivel internațional și la cea de a zecea pentru publicul român. Evenimentul din București, care se poate vizita până la data de 26 mai, de miercuri până duminică, face parte din expoziția anuală internațională World Press Photo, itinerantă în întreaga lume, fiind expusă în peste 100 de spații din peste 45 de țări și vizitată de peste 4,5 milioane de oameni la fiecare ediție. După Capitală, expoziția va fi deschisă în Timișoara (30 iunie - 20 iulie) și Cluj-Napoca (2 - 20 iunie), iar detaliile fiecărui eveniment vor fi publicate pe pagina de Facebook a expoziției. 
 
În premieră, începând cu acest an, expoziția va fi însoțită și de un proiect de conținut care va analiza rolul și impactul social al jurnalismului responsabil și al dezinformării, urmând  a fi anunțate în acest sens o serie de emisiuni, podcasturi și dezbateri care se vor derula pe tot parcursul verii, realizate de co-organizatorii din acest an, Fundaţia Eidos și platforma Upgrade 100.
 
***
Despre UNICEF
UNICEF este prezent în România și în alte 190 de țări și teritorii pentru a promova supraviețuirea și dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescență. În România, UNICEF lucrează  împreună cu actori cheie precum Guvernul, Parlamentul, autorități locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naționali și internaționali și mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educație timpurie de calitate și la școală, pentru protejarea adolescenților și monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecție socială și pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor.