Cel mai mare eveniment de strângere de fonduri prin înot devine #SwimAtHome, iar “înotătorii” virtuali vor completa o serie de provocări în social media pentru a strânge fonduri pentru cele 25 de proiecte înscrise. Ediția a opta Swimathon București nu va mai avea loc la Bazinul Dinamo și a fost mutată în mediul online, pentru a respecta reglementările sanitare în vigoare.
 
Deși experiența evenimentului nu va mai avea componenta de înot, Swimathon va continua să strângă bani cu ajutorul ”înotătorilor” fundraiseri virtuali, pentru cauze din comunitate pe care aceștia le consideră relevante.
 
25 de ONG-uri sau grupuri de iniţiativă participă cu un proiect din comunitate adaptat la perioada curentă, iar companiile şi “înotătorii” virtuali pot alege pentru ce cauze se implică, în secțiunea de proiecte a site-ului Swimathon. 
 
Viviana Mârza este brutar artizan și unul din cei mai buni înotători - fundraiseri de la Swimathon de mai bine de șase ani, iar anul acesta înoată pentru Asociația Ana și Copiii: “Swimathon este evenimentul care îmi dă șansa să mă implic în comunitate în mod organizat. Anul acesta mă aștept să fie mai greu să strâng bani decât în ceilalți ani, dar am încredere în comunitatea mea că se va mobiliza și de această dată.”
 
Printre proiectele înscrise se numără Asociația Dăruiește Aripi, care a strâns cele mai multe fonduri la ediția precedentă Swimathon. Asociația acoperă tratamente la domiciliu pentru copii cu boli grave din toată Dobrogea. Fundatia Inimă de Copil încurajează prin burse copiii din familii vulnerabile să continue școala și să ajungă la liceu. Asociația Zi de BINE, inițiată de Melania Medeleanu, va trimite în Moldova o echipă formată din voluntari actori și medici care se vor juca cu copiii și îi vor învăța lucruri esențiale despre importanța igienei.
 
Începând cu 3 iunie, ora 6pm, susținătorii pot dona pentru favoriții lor și le pot urmări activitățile săptămânale pe canalele proprii și pe pagina de Facebook Swimathon București. Misiunea „înotătorilor” virtuali anul acesta este de a duce vestea Swimathon 8 mai departe către cât mai mulți oameni care se pot transforma în donatori susținători. Provocările vor fi anunțate săptămânal pe canalele de social media Swimathon București. 
 
Alina Kasprovschi, director executiv Fundația Comunitară București și organizator Swimathon București: “Swimathon nu este o competiție de înot, Swimathon este despre oamenii care să strâng bani sau donează pentru proiectele pe care le susținem, dar și despre cât de bine ne simțim când facem asta împreună. De aceea, continuăm cu a opta ediție, într-un format nou, #SwimAtHome, și dăm un restart binelui.”
 
Pentru fiecare proiect, se vor putea înscrie un număr nelimitat de înotători-fundraiseri, care strâng fonduri individual sau în echipe de până la 10 persoane. Fundraiserii se pot înscrie pe website până pe 18 iunie, în secțiunea dedicată din meniu pentru înscriere înotător sau înscriere echipă.
 
Weekend-ul Swimathon va avea loc în continuare pe 27-28 iunie, iar “înotătorii” virtuali vor contribui cu conținut media într-un eveniment de fundraising online virtual. Timp de 2 zile de weekend, Swimathon București va transmite pe social media și website cele mai interesante manifestări de înot în medii alternative bazinului. Nu există limite la imaginație, doar dorința fiecăruia din noi de a înota de acasă pentru binele comunității și a strânge donații cât mai multe în timp record.  Mai multe detalii despre cum se va desfășura Swimathon în formatul #SwimAtHome, pe pagina de întrebări frecvente. 
 
Campania de donații pentru cele 25 de proiecte înscrise la eveniment se desfășoară între 3 iunie – 10 iulie. Donațiile se vor putea face pe site-ul evenimentului prin plata cu cardul sau prin transfer bancar în contul Fundației Comunitare București.
 
***
Fundația Comunitară București
organizează Swimathon București încă din 2013, și a strâns, în această perioadă, peste 500.000 de euro pentru aproape 150 de proiecte. La ediția din 2019, 444 de înotători au strâns 623.090 lei de la 4.062 donatori individuali și companii, pentru 24 de proiecte cu impact social.