Fundația Comunitară București lansează apelul de proiecte pentru a opta ediție a Swimathon București. ONG-uri sau grupuri de inițiativă din București sau Ilfov se pot înscrie până pe 29 februarie 2020 pentru a participa la eveniment, în secțiunea de proiecte de pe platformă.
 
Selecția proiectelor va fi făcută de un juriu din care fac parte: Georgiana Iliescu, director executiv Fundația Globalworth, Mihaela Perianu, fondator AIMS Human Capital și membru de Board Romanian Business Leaders, Alina Pătrăhău, fondator Asociația Dăruiește Aripi, Oana Brătilă, blogger și antreprenor, Roxana Marin, project manager Swimathon, Radu Atanasiu, profesor de Critical thinking la Maastricht School of Management și membru de Board Fundația Comunitară București și Lucian Opriș, Associate Director Colliers.
 
Evenimentul din acest an se va extinde pe parcursul unui weekend, pe 27 și 28 iunie 2020, și se va desfășura la Bazinul de înot Dinamo Tolea Grințescu. Partenerul principal al acestei ediții Swimathon București este Fundația Globalworth. 
 
Fundația Comunitară București organizează Swimathon din 2013 și a strâns, în această perioadă, peste 500.000 de euro pentru aproape 150 de proiecte. 
 
Cum funcționează Swimathon?
Swimathon București este un ecosistem al schimbării pozitive din comunitate. Cu un mecanism construit în jurul unui eveniment de înot, comunitatea se întâlneşte, interacţionează şi se implică în strângerea de fonduri pentru proiecte din București și Ilfov pe care le consideră relevante. Înotătorii-fundraiseri înscriși aleg un proiect pe care îl susțin, parcurg cât mai multe bazine într-un anumit interval de timp și adună cât mai mulți susținători care donează.

Swimathon 2019
În 2019, 444 de înotători au strâns 623.090 lei de la 4.062 donatori individuali și companii, pentru 24 de proiecte cu impact social. 90 de echipe au înotat în total 192 de kilometri, încurajați de peste 2.000 de oameni din tribună.
 
Top cinci organizații care au strâns bani, prin echipele de înotători:
• Asociația Dăruiește Aripi – 67.727 lei, pentru proiectul Tratamente la domiciliul copiilor bolnavi de cancer;
• Asociația Little People România, 67.281 lei, pentru proiectul Nu mi-e frică!;
• Asociația MagiCAMP – 42.512 lei, pentru proiectul Taberele de vară MagiCAMP pentru copiii cu cancer;
• Asociația "Ana și Copiii” – 38.385 lei, pentru proiectul Joacă și educație! Noul Centru ,,Ana și Copiii”;
• Fundația Policy Center for Roma and Minorities – 35.569 lei, pentru proiectul Clubul de Educație Alternativă.
 
 
„În cei opt ani de Swimathon București am văzut cum comunitatea oamenilor care cred în schimbare se conturează în jurul evenimentului. Acest public divers, dar care are un scop comun, crește constant și, de aceea, anul acesta am decis să extindem Swimathon București la un week-end, cu impact social și mai mare în comunitate”, declară Alina Kasprovschi, director executiv Fundația Comunitară București.
 
***
Organizator: 
Fundația Comunitară București pune împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În opt ani de activitate, am adunat fonduri de la companii și donatori individuali și am finanțat peste 400 de proiecte și burse din București și Ilfov. Suma pe care am investit-o împreună în orașul nostru este de peste 1,5 milioane de euro (7,09 milioane de lei). Prin evenimente de atragere de fonduri de tipul Swimathon București, Fundația Comunitară București oferă un cadru atractiv și relaxant pentru a promova și susține inițiative din oraș. Fundația Comunitară București este parte dintr-o mișcare globală, alături de alte 19 fundații comunitare din România și peste 2.000 în întreaga lume.
 
Partener principal: 
Fundația Globalworth a fost înființată în 2018 de Globalworth, liderul pieței de clădiri de birouri din România și Polonia, și este o entitate non-profit, fiind independentă de activitățile comerciale ale grupului. Fundația are ca misiune dezvoltarea de proiecte pe trei piloni principali: oameni, locuri și tehnologie.
Pornind de la ideea că viitorul oricărei societăți este reprezentat de generațiile tinere, fundația se concentrează pe grija pentru oameni, care poate fi susținută prin programe de educație și prin proiecte care le pot îmbunătăți acestora accesul la servicii medicale de calitate, indiferent de categoria socială din care fac parte. La fel de importante sunt și inițiativele care au ca scop construirea de locuri și dezvoltarea de comunități urbane în care oamenii se pot întâlni, pot interacționa și pot găsi împreună soluții care îi ajută pe cei cu nevoi speciale. În completarea acestora, Fundația Globalworth crede în impactul pozitiv al proiectelor care integrează tehnologia, precum incubatoarele dedicate tinerilor și susține finanțarea inovațiilor care, printre altele, pot aduce oamenii împreună.