Tactile Images lansează campania de fundraising #PriveșteCuInima, pe platforma Bursa Binelui, cu scopul realizării unei aplicații de Android care îi va ajuta pe copiii nevăzători de pretutindeni să descopere independent cum arată lumea. 
 
În România trăiesc 3.000 de copii nevăzători, dintre care doar jumătate sunt înscriși la școlile de tip internat. Ei locuiesc 9 luni pe an departe de căldura familiei pentru a avea acces la educație, fapt care poate avea consecințe nedorite din punct de vedere psihologic, obligându-i să se maturizeze înainte de vreme.
 
Pentru a descoperi cum arată un fluture sau pentru a studia matematică, fizică, geografie sau orice altă materie bazată pe grafice, copiii nevăzători au nevoie de un specialist (profesor) care să le ia mâna și să o ghideze pe un desen în relief în timp ce le explică ceea ce ating. Ei sunt practic dependenți de specialist dacă vor să studieze. 
 
Pentru a oferi copiilor nevăzători libertatea de a studia independent desene reliefate, Tactile Images a creat un asistent mobil care identifică poziția mâinii pe un desen reliefat și descrie audio ceea ce copiii au sub deget. 
 
Deocamdată, această aplicație este disponibilă doar pentru iPhone - deoarece costul de producție al variantei iOS a fost mai redus - și poate fi descărcată gratuit din AppStore. Aceasta înseamnă că doar o mică parte din publicul nevăzător are acces la asistentul mobil, având în vedere că din motive financiare, cei mai mulți copii dețin un Android. 
 
Implică-te în campania #PriveșteCuInima
Ajută copiii nevăzători să aibă acces la educație donând 10 lei pe Bursa Binelui! Donezi direct cu cardul și fără comision, întreaga sumă ajungând la dezvoltarea aplicației. 
 
Ajută-ne să ducem vestea mai departe! Fă o călătorie în timp! Amintește-ți ce profesor ți-a schimbat ție viața în bine și scrie-i povestea pe profilul tău de Facebook cu #PriveșteCuInima!

***
Despre inițiatoarea proiectului Tactile Images
Proiectul Tactile Images este inițiat de Asociația pentru Dezvoltare Urbană,  care desfășoară proiecte de advocacy (accesibilizarea spațiilor publice) și lobby (decontarea smartphone-urilor) pentru persoanele cu deficiențe de vedere de mai bine de 10 ani
 
ONG-ul se bucură de sprijinul a 27 de școli speciale din România, având, în același timp, colaborări cu Universitatea București, Universitatea Politehnică din București și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. 
 
Urmează, acum, să extindem proiectul la nivel internațional cu sprijinul The International Council for Education of People with Visual Impairment (ICEVI)
 
Experiența Asociației pentru Dezvoltarea Urbană a fost recunoscută prin 14 premii, dintre care amintim Gala Persoanelor cu Dizabilități și Gala Societății Civile.