Campionul David Popovici este ambasadorul celei mai mari campanii de strângere de fonduri cu tematică sportivă din România.


Fundația Comunitară București anunță cele 32 de proiecte pe care comunitatea bucureșteană le susține în ediția din acest an la Swimathon București - ”Împreună facem valuri de bine”. Perseverența și generozitatea înotătorilor-fundraiseri care strâng bani pentru cauza aleasă și a donatorilor care îi susțin este activată anul acesta de campionul David Popovici, în calitate de ambasador al campaniei.

Lista proiectelor și organizațiilor pentru care oamenii se pot înscrie voluntar, pe platforma swimathonbucuresti.ro începând cu 30 martie, pentru a strânge donații:

1. Cameră de terapie cu pisici, One Rescue
2. Toate femeile au dreptul la servicii medicale sigure! Creșterea accesului la servicii de sănătatea reproducerii pentru femeile vulnerabile, Asociația Moașelor Independente
3. Împreună pentru aer curat, Ecopolis- aerlive.ro
4. Pași spre independență, Ajungem Mari
5. Institutul Autism Voice - Nu lăsăm pe nimeni în urmă!, Autism Voice
6. "A Person is a Person no matter how small", Asociația Oamenilor Mici
7. LOC de ADEVĂR, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, Asociația pentru Victimele Infracțiunilor Sexuale
8. Fondul pentru educație- Adopta visul unui bursier!, Asociația Umanitară TADEU
9. MSKids 2023- Mereu alături de copiii cu scleroză multiplă, APAN (Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative)
10. Valuri de Bine pentru Swimathon, Fundația Comunitară București
11. Centrul maternal Casa Agar ... pentru ca mamele și copiii să rămână împreună!, Asociația Touched Romania
12. Independent (în Bucur)ești - mobilitate și tehnologie pentru persoanele cu dizabilități de vedere, AMAIS (Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială)
13. Un sat, un copil- Învăț pentru un viitor senin, Fundația Inima de Copil
14. Școala de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele, Comunitatea Educaţie pentru Ştiinţă
15. Haine curate, șansă la demnitate, Asociația Carusel
16. Integrare senzorială în Tărâmul Zâmbetelor, Camera Senzorială CONIL, Asociația CONIL
17. Inoata IntreVecini pentru cartiere mai bune, IntreVecini
18. Tratamente la domiciliul copiilor bolnavi de cancer, Asociația Dăruiește Aripi
19. Climate Fresk for Schools, Climato Sfera
20. Terapie gratuită prin escaladă pentru 50 de copii cu deficiențe neuro-motorii, Asociatia Club Sportiv Climb Again
21. ȘI NOI VREM SPORT ÎN CURTEA ȘCOLII, Asociația pentru Responsabilitate Socială PLAN B
22. Mașina înotătorilor, Asociația Down Plus București
23. Fabrica de case- Fericire cu acoperiș, Asociația Fabrica de Fapte Bune
24. Școala de comentatoare, Tu înoți. Fetele scriu despre sport, Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune
25. Zi de Zi Alături de Copii – Sprijinirea Centrelor de Suport Educațional și Material ,,Ana și Copiii” din Urlați și Fundulea, Asociația Ana și Copiii
26. Bucureștiul este și al lor - integrarea socială a copiilor cu deficiențe neuromotorii, Asociația KINETOBEBE
27. Susține copiii cu tulburari de neurodezvoltare în terapie, Asociația pentru Susținerea Progresului în Educație, Recuperare și Acceptare
28. F-SIDES Cineclub, Asociația Room 2046
29. Ei sunt campionii noștri, Asociația P.A.V.E.L.
30. Mințile aparte descoperă lumea- Activități recreative pentru copiii și tinerii cu autism, Asociația Help Autism
31. Atelierele Eco-Echo, GEYC
32. Nu Mi-e Frică!, singurul program standardizat de intervenție psihosocială destinat copiilor bolnavi de cancer din România, Asociaţia Little People România

ONG-urile participante își fac echipe de fundraiseri voluntari în perioada de înscriere înotători. (30 martie – 15 mai). Apoi, fiecare înotător-fundraiser își mobilizează comunitatea de prieteni și susținători să doneze, în perioada campaniei. (25 mai – 26 iunie). În ultimele zile ale campaniei de fundraising, întreaga comunitate participă la evenimentul de la bazin și susține fundraiserii care înoată, întâlnesc organizațiile și adună donații care completează obiectivul financiar al proiectelor. (24-25 iunie)

Organizațiile și fundraiserii primesc din partea Fundației Comunitare București suport și resurse pentru a-și desfășura strângerea de fonduri, pentru că binele este un sport de echipă.

David Popovici este ambasadorul Swimathon București și un exemplu de perseverență și o adevărată inspirație pentru înotătorii-fundraiseri. Este campionul sportiv care activează campionii binelui. ”Sportul meu preferat este un context al campaniei, deci nu trebuie să înoți decât dacă îți dorești, dar categoric vei face valuri de bine strângând bani timp de o lună pentru cauza aleasă. Oamenii au nevoie de tine și poți fi vocea lor, în timp ce îți depășești propriile limite de generozitate și perseverență și îți inspiri și prietenii să facă la fel și să doneze în numele tău. Campioni ai binelui, haideți să facem împreună valuri de bine. Vă sunt alături!”

***

Swimathon București - Împreună facem valuri de bine a demonstrat oamenilor că pot deveni împreună o comunitate de suport pentru oraș. Fundația Comunitară București organizează campania și evenimentul din 2013. În zece ediții, a susținut 230 de proiecte, pentru care au ”înotat” peste 4.000 de oameni și pentru care s-a strâns peste 1 milion de euro de la peste 32.000 de donator individuali și companiii.

Fundația Comunitară București aduce împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 11 ani, a finanțat peste 700 de proiecte și burse din București și Ilfov, cu 3.9 milioane de euro. Fundația Comunitară București este parte dintr-o mișcare națională, alături de alte 17 fundații comunitare din țară. Pentru mai multe detalii, vizitaţi www.fundatiacomunitarabucuresti.ro