JCI Constanta (Junior Chamber International Constanta) va invita joi, 21 noiembrie 2013, de la ora 14.00, la conferinta “Vreau sa fiu antreprenor” – Constanta, la Hotel Ibis, sala Ovidiu (B-dul Mircea cel Batran nr 39B-41), conferinta organizata Fundatia Romanian Business Leaders – www.rbls.ro. Deoarece antreprenoriatul este una din cele patru directii de actiune ale JCI la nivel international, JCI Constanta sprijina si promoveaza aceasta conferinta organizata in Constanta, cu atat mai mult cu cat publicul tinta al conferintei sunt elevii de liceu din clasele X – XII, interesati de antreprenoriat, tineri ce vor deveni oameni de afaceri in anii urmatori.
 
Timp de trei ore, trei antreprenori si lideri de business din Romania – Ruxandra Ogrendil (Pathfinder Management  & Consulting), Alex Milcev (EY Romania), Adrian Mina (DaVinci Dental Clinic) si Catalin Anghel (Crucial Systems)- vor discuta cu 150 de elevi de liceu din Constanta despre ce inseamna sa fii antreprenor.

Evenimentul este cel de-al zecelea din seria de douasprezece conferinte “Vreau sa fiu antreprenor”, care au loc in 2013, in principalele orase din Romania - un proiect non-profit prin care Fundatia Romanian Business Leaders (RBL) isi propune sa puna in contact antreprenorii de azi cu cei de maine. 

Proiectul a debutat la 4 aprilie 2013 la Brasov, a continuat la Iasi (18 aprilie), Targu-Mures (15 mai), Cluj-Napoca (16 mai), Timisoara (31 mai),  Sibiu (15 iulie) , Oradea (10 octombrie) , Craiova (24 octombrie) si Galati (7 noiembrie).

Dupa Constanta (21 noiembrie), conferintele continua la Pitesti (28 noiembrie) si Bucuresti (5 decembrie).  
In cadrul evenimentului, antreprenorii si executivii vorbesc despre ce presupune concret viata de antreprenor ca alternativa de cariera si dezvoltare personala si raspund, in final, intrebarilor liceenilor si studentilor.
Participantii vor primi in dar cartea “Ghidul Practic pentru Antreprenori”, lansata anul trecut de un grup de membri ai RBL si vor avea oportunitatea sa obtina internship-uri in companiile reprezentate de antreprenorii si liderii pe care ii intalnesc in timpul conferintei.
 
***
Despre Fundatia Romanian Business Leaders
Fundatia Romanian Business Leaders este o organizatie apolitica, neguvernamentala si non-profit, infiintata in iulie 2011. Obiectivul sau este sa dezvolte o platforma de actiune si implicare sociala pentru lideri din mediul privat. Scopul ultim este ca Romania sa devina o tara mai buna pentru business-ul responsabil si, in felul acesta, pentru toti romanii.
Comunitatea Romanian Business Leaders numara peste 200 de antreprenori si sefi de companii din Romania care, de aproape doi ani de zile, lucreaza voluntar in proiecte concrete de antreprenoriat social, generate de ei, in domeniile EDUCATIEI, CULTURII ANTREPRENORIALE si BUNEI GUVERNARI.

Fundatia Romanian Business Leaders actioneaza in patru directii esentiale: (1) concretizeaza proiecte rezultate la Summit-ul annual Romanian Business Leaders, din luna februarie, (2) contribuie la imbunatatirea politicilor publice prin transfer de know how din mediul privat spre sectorul public si propuneri concrete de probleme si solutii catre autoritati, prin grupuri mixte de lucru public-privat, (3) propune prioritati pentru guvernare prin intalnirile periodice sub titlul Agenda pentru Romania, in care oameni de business, lideri ai societatii civile si din politica discuta provocarile si tendintele cu impact major in economie si societate si (4) aduce impreuna liderii din business cu viziune si cu incredere in Romania.

Oamenii din Romanian Business Leaders sunt antreprenori, directori generali de IMM-uri sau reprezentanti de top din managementul companiilor de mari dimensiuni, romanesti sau multinationale, care conduc afaceri corecte si care produc valoare pentru economie si societate.

Fundatia Romanian Business Leaders este condusa de un consiliu director din care fac parte Ioana FILIPESCU (managing director al Raiffeisen Investment Romania), Anca HARASIM (director executiv al Camerei de Comert Americane in Romania), Mihaela PERIANU (antreprenor, CEO al AIMS Human Capital Bucuresti si Dale Carnegie Training), Andreea ROSCA (Managing Partner Excel Communications, fost jurnalist, consultant in comunicare), Dragos ANASTASIU (director general Eurolines), Sorin AXINTE (senior partner la GLUE Bucuresti, strategie de marketing si de brand), Lucian BUTNARU (antreprenor, CEO ZebraPay, fost CEO al TechTeam), Felix DANILIUC (director general Raiffeisen Leasing), Dragos DINU (fost CEO al ADPharma), Andi DUMITRESCU (director general GfK Romania), Mihai MARCU (antreprenor, presedinte MedLife), Felix PATRASCANU (antreprenor, fondator FAN Courier) si Dragos ROSCA (CEO Gemisa Investments).
 
Detalii despre proiectele Romanian Business Leaders.
Detalii despre oamenii din Romanian Business Leaders.
 

Despre JCI
Junior Chamber International (JCI) este o organizatie neguvernamentala internationala care numara 200.000 de membri – tineri lideri, antreprenori si profesionisti cu varste intre 18 si 40 de ani – in peste 100 de tari. Pornind de la viziunea JCI „de a fi cea mai importanta retea globala de tineri activi”, membrii JCI isi propun sa transpuna in realitate misiunea JCI „de a oferi oportunitati de dezvoltare prin care tinerii sa dobandeasca puterea de a crea schimbari pozitive”. Printre membrii marcanti ai Junior Chamber International s-au numarat: Kofi ANNAN (Secretar General al ONU), fosti presedinti ai SUA : George BUSH Sr., Bill CLINTON, Gerald FORD, Richard NIXON, presedintele Frantei, Jacques CHIRAC, printul ALBERT de Monaco, fostul Prim-Ministru al Japoniei, Keizo OBUCHI, fostul Prim-Ministru al Poloniei, Jan BIELECKI, si multe alte personalitati, care s-au afirmat ulterior in cele mai diverse domenii.
In Romania, Junior Chamber International s-a infiintat in anul 2002 la Bucuresti, in prezent existand organizatii locale JCI in mai multe orase din tara, dintre care amintim: Brasov, Bucuresti, Buzau, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Lugoj, Ploiesti, Timisoara. Proiectele JCI Romania sunt intreprinse pe una din cele 4 mari arii promovate de JCI la nivel international: afaceri (proiectul Tineri Antreprenori, Business Networking Event, etc.), dezvoltare individuala (JCI Training), relatii internationale (conferinte internationale JCI si programe de twinning) si responsabilitate fata de comunitate (proiecte sociale).
 
Be Better! Vizitati pagina de internet www.jciconstanta.ro pentru a afla stiri la zi si informatii de ultima ora despre JCI Constanta.
 
Persoana de contact: 
Ramona Leonida
0766/400181