Prima componenta a proiectului Pakivalo ButiQ este cea legata de activitatile de productie propriu-zise. Activitatile cuprinse in proiect sunt urmatoarele: design produse mestesugaresti, dezvoltarea unitatii protejate Atelierul de Panza, deschiderea unui magazin pentru comercializarea produselor fabricate de mestesugari, organizarea unui atelier de croitorie, deschiderea unui restaurant „pe intuneric”, deschiderea de unitati de constructii – in total sunt 7 structuri de economie sociala, cu 43 de locuri de munca, garantate inca 7 luni dupa inchiderea proiectului. 

Cea de-a doua componenta vizeaza furnizarea de servicii de ocupare pentru 200 persoane de etnie roma (altele decat cele de mai sus) in domenii precum consilierea, orientarea, medierea si formarea; in plus, in cadrul proiectului beneficiarii vor fi implicati in evenimente de promovare a economiei sociale.

Efectul pe termen lung al proiectului vizeaza un grup de 243 de persoane – 200 de persoane de etnie roma, care vor participa la componenta de informare, orientare, consiliere si mediere; 43 de persoane angajate in cele 7 unitati de economie sociala („afaceri sociale”) – 8 manageri, 4 specialisi in economie sociala si 31 de persoane din grupuri vulnerabile. 

„Filosofia noastra priveste mai ales efectele pe termen lung ale unui proiect. Este foarte bine sa ai parteneri si finantatori pentru proiectele de economie sociala, dar si mai bine e atunci cand vezi ca cei pe care i-ai ajutat initial reusesc sa se ajute pe ei insisi dupa ce proiectul se incheie.” (Ciprian Necula, membru fondator Romano ButiQ)

Grupul vulnerabil, asa cum este definit in proiectul Pakivalo ButiQ, este cel al persoanelor de etnie roma, familii cu mai mult de doi copii sau monoparentale si persoane cu dizabilitati (deficiente de vedere).

Proiectul a debutat pe 1 octombrie 2014 si se va derula in judetele Bucuresti, Ilfov, Giurgiu, Teleorman si Dambovita pe o perioada de 12 luni.
 
Pentru informatii suplimentare:
Stefania Apostol, 0741.236.067
office@romanobutiq.ro
www.romanobutiq.ro
Fax: 0372 87 58 38