10.000 de puieti de gladita si sacioara vor acoperi primele hectare din cele 9 puse la dispozitia plantatorilor de catre Primaria Comunei Baltati. Sambata, 250 de voluntari vor planta primele 2.5 hectare din noua padure care va avea rolul de a-i proteja pe localnici impotriva alunecarilor de teren din apropierea localitatii. La actiunea din weekend vor participa si 25 de persoane private de libertate.

Beneficiind de sprijinul Penitencarului Iasi si Primariei din comuna Baltati,  „Plantam fapte bune in Romania”  se implica din nou, dupa ce in anii precedenti o suprafata de 7 hectare a devenit padure.
Directia Silvica Iasi pune la dispozitia voluntarilor puietii ce vor fi plantati sambata la Baltati.

”Sunt foarte mandra de ceea ce am reusit sa realizam pana in acest moment alaturi de echipa EcoAssist si de partenerii nostri locali, toti sunt niste oameni minunati care ne sunt alaturi din 2013 si ne vor fi pana la finalizarea plantarii celor 16 hectare. De asemenea, sunt bucuroasa ca numarul tinerilor care doresc sa participe la actiunile de impadurire creste, avem familii cu copii care participa la aceste actiuni, ceea ce este un lucru minunat. Imi doresc sa avem o padure frumoasa deoarece oamenii care participa planteaza cu drag si cu bucurie puietii”, a declarat Livia Bibire, coordonator local „Plantam fapte bune in Romania”.

Voluntarii care vor participa la plantarea de sambata sunt membri ai Uniunii Studentilor din Romania, Upside Down, Inmedio si Asociatia HPN-Help People and Nature. Totodata, companiile, DB Schenker, Inmedio, Mega Image si Unicredit Tiriac Bank ofera sprijin actiunii din localitatea Baltati.

Cei care doresc sa se alature actiunii din 25 aprilie se mai pot inscrie pana joi la adresa voluntar@plantamfaptebune.ro.