”No Impact Project" a pornit de la ideea miscarii internationale ”No Impact”, care militeaza pentru un stil de viata sustenabil. Obiectivele initiale ale proiectului au fost: 
• cresterea constientizarii, in randul beneficiarilor din cele patru state, a impactului pe care stilul lor de viata il are asupra mediului 
• acumularea de cunostinte care ii vor ajuta pe participanti sa inteleaga consecintele pe care comportamentul lor il are asupra ecosistemului
• dezvoltarea unor abilitati practice care vor contribui la sustinerea unui stil de viata prietenos cu mediul 
• influentarea atitudinilor si comportamentelor beneficiarilor prin promovarea unui stil de viata sustenabil in cadrul activitatilor derulate in timpul mobilitatii, astfel ca acestia sa devina “agenti ai schimbarii” in comunitatile de care apartin si in societate, la nivel local, national si european 
• familiarizarea beneficiarilor cu Strategia Europa 2020 si efectele scontate.
 
Prin folosirea metodelor de educatie non-formala, proiectul a reusit sa imbine experienta profesionala si studiile diverse ale beneficiarilor. Cele mai importante activitati au fost: 
• prezentari despre ecologie pe diverse subiecte
• workshop-uri despre consumul de apa, deseurile alimentare, agricultura ecologica si reciclarea creativa din obiecte textile si din plastic
• simulari de tip roleplay
• realizarea unor materiale video care sa ilustreze o serie de probleme specifice consumului iresponsabil din punctul de vedere al consecintelor asupra mediului. 
 
Reprezentantii  Asociatiei MaiMultVerde au facilitat ateliere despre consumerism si protejarea resurselor, cu referire nu doar la Romania, ci la intreaga lume. Mai multe informatii despre activitatile desfasurate pot fi gasite la www.noimpactproject.ro. 
 
Pe toata durata proiectului, in Cluj-Napoca, participantii s-au deplasat cu bicicleta.  Printre aceste deplasari, s-a aflat si vizita la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, unde au participat la o serie de prezentari si ateliere practice despre agricultura ecologica. In ultimele doua zile ale proiectului, participantii au realizat un flashmob in centrul orasului, pe tema gestionarii deseurilor si o ”expozitie reciclata” cu obiecte create de catre beneficiari din imbracaminte veche. 
 
Participantii au experimentat prin intermediul acestei initiative si schimbul intercultural, prin prezenta organizatiilor promotoare din patru tari, dar s-au familiarizat si cu aspecte comune care tin de problemele de mediu identificate in fiecare dintre tarile participante. Ulterior proiectului, tinerii au inceput sa disemineze informatiile acumulate in comunitatile cu care vin in contact la nivel personal si profesional.
 
Sustinatorii proiectului au fost: Carrefour, Antalis, EcoRuralis, Eco-Rom Ambalaje, Romaniapozitiva.ro, Ecomagazin.ro si EcoFrecventa. 
 
Site-ul oficial al proiectului este  www.noimpactproject.ro, iar pagina de Facebook este https://www.facebook.com/noimpactprojectromania
 
 
Mai multe informatii: 
Anamaria Bogdan, director comunicare Asociatia MaiMultVerde, tel. 0755224816, email: anamaria.bogdan@maimultverde.ro.
 
Note pentru jurnalisti
Asociatia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizatie neguvernamentala, nonprofit si de protectie a mediului, care are misiunea de a construi o noua cultura a voluntariatului pentru mediu in Romania. In primii sase ani de activitate, 2008 - 2014, MaiMultVerde a lucrat cu 21.000 de voluntari, a plantat peste 740.000 de puieti, a strans 325 de tone de deseuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucuresti, Oradea si Timisoara, Cicloteque, a derulat mai multe campanii nationale de informare si educatie si a organizat prima gala de strangere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde in primii sase ani a ajuns la 4.170.000 de euro. Fondurile au fost obtinute din sponsorizari oferite de marile companii din Romania si din finantari europene nerambursabile.