Angajaţii NN Asigurări de Viaţă și voluntarii Asociaţiei MaiMultVerde au adus un plus de verdeaţă în baza experimentală de la Bărăgan – Jegălia a Institutului Naţional de Cercetări şi Dezvoltări Silvice Marin Drăcea (INCDS), printr-o acţiune de plantare desfăşurată pe 29 octombrie. Acţiunea de plantare face parte din proiectul Paperless (fără hârtie), iniţiat de NN Asigurări de Viaţă cu scopul de a oferi clienților acces mai rapid și facil la informații și de a contribui la rezolvarea unei probleme de mediu.  Au fost plantaţi 5.000 de puieţi de stejar brumăriu din pepiniera proprie a INCDS. 

Experienţa plantărilor în zone despădurite a devenit o tradiţie pentru Asociaţia MaiMultVerde şi NN Asigurări de Viaţă, care s-au reunit sâmbătă, 29 octombrie, pentru o nouă acţiune, organizată de această dată în judeţul Călăraşi. În 2015, peste 100 de angajati și voluntari au plantat 5.000 de puieți de salcâm la Videle (județul Teleorman), iar în anul precedent NN Asigurări de Viață și Mai Mult Verde au plantat 5.000 de puieți de stejar în Parcul Natural Comana (județul Giurgiu).

Acţiunea de plantare organizată de Asociaţia MaiMultVerde face parte din proiectul Paperless (fără hârtie), implementat de NN Asigurări de Viaţă încă din 2009. Prin acest proiect, compania îşi propune să contribuie la diminuarea amprentei de carbon asupra mediului, atât a angajaţilor, cât şi a clienţilor. Compania propune permanent clienților să-și dea acordul pentru a primi electronic informațiile comerciale și contractuale, reducând astfel impactul pe care îl au asupra mediului prin consumul de hârtie. Treptat, în cazul clienților care au furnizat companiei o adresă de e-mail validă, comunicarea pe hârtie a fost înlocuită cu notificări transmise exclusiv pe e-mail. 

”Cu fiecare acţiune de plantare pe care o organizăm vizăm atât impactul direct asupra mediului, prin extinderea suprafețelor de pădure, cât şi creșterea gradului de implicare și responsabilitate față de natură a celor implicaţi", declară Doru Mitrana, Director al Asociaţiei MaiMultVerde.

***
Despre Asociaţia MaiMultVerde este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, care are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primii şase ani de activitate, 2008 – 2014, MaiMultVerde a lucrat cu 21.000 de voluntari, a plantat peste 740.000 de puieţi, a strâns 325 de tone de deşeuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucureşti, Oradea şi Timişoara, Cicloteque, a derulat mai multe campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde în primii şase ani a ajuns la 4.170.000 de euro. Fondurile au fost obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România şi din finanţări europene nerambursabile. 

Despre NN Asigurări de Viaţă
NN Asigurări de Viaţă este prima companie internaţională de asigurări de viaţă care a intrat pe piaţa din România, în ianuarie 1997. Prin activitatea și inițiativele sale, NN ajută oamenii să creeze premisele unui viitor mai bun pentru ei și familiile lor, contribuind totodată la dezvoltarea sustenabilă a societății. Din 2011, NN se implică în programe care oferă ajutor și șanse la viaţă persoanelor aflate în dificultate, dezvoltă programe din sfera educației financiare și acțiuni în domeniul protecției mediului.