ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila a reinceput activitatile de impadurire din sudul tarii, cu sprijinul a peste 300 de voluntari din companii si elevi de liceu.

In toamna aceasta, pe parcursul a 4 zile, ViitorPlus a infiintat 1,3 hectare noi de padure pentru reabilitarea perdelei forestiere din comuna Roseti, judetul Calarasi. Impadurirea s-a facut din fonduri private, de la companii care au participat cu voluntari la plantarea celor 6.300 de puieti de ulm, salcioara, corcodus si maces. Companiile care s-au implicat sunt: EY Romania, ING Bank, Metro Systems Romania, Relevance Management, TenarisSilcotub, iar liceele care si-au incurajat elevii sa aiba grija de natura sunt Danubius, Economic si Mihai Eminescu, din Calarasi.

Pentru ca se doreste respectarea principiilor dezvoltarii durabile, impadurirea s-a facut conform unui proiect tehnic, realizat in parteneriat cu Directia Silvica Calarasi, care a oferit si o parte din puietii plantati. Totodata arborii vor fi ingrijiti timp de 5-6 ani, pana cresc suficient ca sa se dezvolte singuri, si vor fi monitorizati inca 10 ani de zile.

„ViitorPlus continua eforturile de impadurire in sudul Romaniei unde suprafata impadurita este mult sub norme, judetul Calarasi fiind pe ultimul loc in clasamentul suprafetelor fondului forestier, cu doar 22.000 de hectare de padure. Suprafetele impadurite de noi sunt aditionale, din fonduri private, care altfel nu ar fi fost plantate. Am decis sa implicam in acest proces voluntari, adulti si tineri, pentru a le oferi o experienta prin care incurajam un comportament responsabil fata de mediu.”, a declarat Teia Ciulacu, Presedinte ViitorPlus.

Impadurirea in comuna Roseti continua si in primavara anului 2017, obiectivul ViitorPlus fiind ca in aceasta localitate sa adauge o suprafata totala de 4,5 hectare la perdeaua forestiera deja existenta. De asemenea, organizatia este in cautarea unor noi parteneri din randul companiilor, deoarece suprafata impadurita creste cu fiecare voluntar care participa la plantare.

 ***

Despre ViitorPlus

ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila – este o organizatie non-profit cu o experienta de 10 ani in dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educatie pentru mediu, voluntariat si infrastructura de mediu. Principalele programe derulate sunt Atelierul de Panza, Recicleta, Harta Reciclarii, ecOprovocarea, BirouEco, Amenajarea eco-turistica a cascadei Bigar, Regenesys.

Viziunea ViitorPlus: "Redescoperim impreuna legatura cu natura si investim in ceea ce lasam in urma noastra". Pentru mai multe informatii, vizitati pagina web:  www.viitorplus.ro