Cei 7.000 de puieti de salcam au fost plantati de voluntarii MaiMultVerde si de sustinatorii care au facut donatii in cadrul campaniei ”Fa cadou un copac!”. Plantarea s-a desfasurat in 31 octombrie, pe o parcela de 1,5 hectare, intr-o zona degradata de acumularea de deseuri de constructii si de alunecarea terenului. In aceasta zona, Asociatia MaiMultVerde a continuat actiunile de impadurire incepute in 24 octombrie 2015, in incercarea de a fixa terenul si a-l proteja pe viitor. 

Campania ”Fa cadou un copac!” este sustinuta prin donatii facute de persoane fizice si prin sponsorizari de la companii. Printre sustinatorii campaniei in anul 2015 se afla: Antalis Romania, TIMAC Agro Romania, Sabon Romania, 3M, Deco Box, 100tracks, Ambiflux, Linia 21, Craft Interactive, Marvelous Store, Prista Oil si Camera din fata. Compania Antalis Romania, partener oficial al Conventiei Cadru a Organizatiei Natiunilor Unite pentru schimbarile climatice (COP21), a sustinut plantarea a 1.000 de puieti, Timac Agro a donat 800 de puieti, Sabon Romania 1.000 de puieti, iar 3M 170 de puieti. 
Campania „Fa cadou un copac!” a inceput in decembrie 2010, pornind de la necesitatea strangerii de fonduri pentru impadurirea Romaniei. Oricine face o donatie de 10 lei catre MaiMultVerde contribuie la plantarea unui copac. Pana acum, in cei sase ani de campanie, s-au plantat 37.000 de puieti la Snagov, Ploiesti si Videle. Campania ”Fa cadou un copac!” continua pe www.maimultverde.ro/sustine

Doritorii pot face o donatie de 10, 30, 50, 100 sau 150 lei. In functie de acest lucru, un puiet sau mai multi vor fi plantati in numele lor de catre voluntarii MaiMultVerde. Donatorul primeste prin e-mail confirmarea si o felicitare editabila pe care o poate pastra sau oferi unei persoane dragi. Pe termen lung, persoana care face donatia sau cea care primeste cadou copacelul va primi informatii despre actiunea de plantare si participarea la ea, iar ulterior acesteia, despre evolutia copaceilor plantati. 
 
***
Note pentru jurnalisti 
Asociatia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizatie neguvernamentala, nonprofit si de protectie a mediului, care are misiunea de a construi o noua cultura a voluntariatului pentru mediu in Romania. In primii sase ani de activitate, 2008 - 2014, MaiMultVerde a lucrat cu 21.000 de voluntari, a plantat peste 740.000 de puieti, a strans 325 de tone de deseuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucuresti, Oradea si Timisoara, Cicloteque, a derulat mai multe campanii nationale de informare si educatie si a organizat prima gala de strangere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde in primii sase ani a ajuns la 4.170.000 de euro. Fondurile au fost obtinute din sponsorizari oferite de marile companii din Romania si din finantari europene nerambursabile.  

Informatii suplimentare:
 
Anamaria Bogdan, Director de comunicare Asociatia MaiMultVerde: tel. 0755 224816, email: anamaria.bogdan@maimultverde.ro